Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenTalencentrumOver onsNieuws

Online portal Academische Communicatievaardigheden vernieuwd

Via de onlangs vernieuwde online portal Academische Communicatievaardigheden van het Talencentrum leer je beter schrijven en presenteren op academisch niveau. Je vindt er handige filmpjes met tekst-en-uitleg en links naar zorgvuldig geselecteerde bronnen. Op de portal staat bovendien een keur aan cursussen en workshops waarmee je je academische vaardigheden kunt verbeteren. Al deze informatie is online en gratis beschikbaar!

Voor wie?

De portal is relevant voor iedereen die op academisch niveau moet presenteren en schrijven: bachelor-, master- en PhD-studenten.

Nestor

Extra oefeningen zijn beschikbaar in Nestor, de digitale leeromgeving van de RUG. Momenteel zijn deze alleen beschikbaar voor RUG-studenten en -medewerkers.

Waarom?

Tijdens je studie zul je essays, onderzoeksverslagen en scripties moeten schrijven. Je zult presentaties moeten geven over uiteenlopende onderwerpen. Mogelijk schrijf en presenteer je in een andere taal dan je moedertaal.

 • Hoe structureer je je informatie?
 • Hoe maak je een scriptieopzet?
 • Hoe zet je een logisch betoog op?
 • Hoe schrijf je een overtuigende paper?
 • Hoe presenteer je een onderzoeksvoorstel?

Cursussen

Het Talencentrum geeft ook taalcursussen en communicatietrainingen in allerlei talen en aan vele soorten klanten, zoals:

Ontwikkel je schrijfvaardigheid

Ga je volgend collegejaar je scriptie schrijven? Loop je af en toe vast in het schrijfproces, of vind je het lastig om kort en bondig te schrijven? Schrijf je dan nu in voor de training Academische schrijfvaardigheid (start: 20 april)! In deze training leer je hoe je een goede structuur opzet en hoe je de opzet van je tekst laat aansluiten bij je doel en je lezer(s). Verder gaan we aan de slag met heldere alinea's en duidelijke kernzinnen. Natuurlijk kijken we ook naar de juiste woordkeus: wat is passend binnen de academische context? Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! Schrijf je direct in

Naar de portal

De portal is online en gratis beschikbaar, in het Nederlands en het Engels:

Laatst gewijzigd:17 mei 2017 11:59
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 18 juli 2017

  Letterenlezing 5 september: Katherine Watson over cultureel leiderschap

  Dinsdag 5 september opent Katharine Watson, Cultural Leader in Residence, het academisch jaar 2017-2018 met de traditionele Letterenlezing van de Faculteit der Letteren. De lezing vindt plaats in de Aula van het Academiegebouw en draagt de titel: ‘Leadership...

 • 13 juli 2017

  Cursussen bij het Talencentrum, september-december 2017

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt in de cursusperiode september-december 2017 weer veel cursussen aan: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Moderne Vreemde Talen en Interculturele Communicatie...

 • 05 juli 2017

  Alumnus van het Jaar Merel Rumping in Broerstraat 5

  Het julinummer van alumnimagazine Broerstraat 5 opent met een interview met Alumnus van het Jaar Merel Rumping. Zij is sociaal ondernemer en wil onderbeenprotheses voor iedereen bereikbaar maken, te beginnen in Colombia.