Ellen 't Hoen: 'Op zoek naar nieuwe modellen tegen de hoge medicijnprijzen'
De dochter van de in 2013 vermoorde oud-politicus Els Borst heeft haar erfenis aangewend om een beloftevol kankermedicijn, dat van de Europese markt is verdwenen, op eigen kosten opnieuw te laten maken. Chemicus Sjaak Neefjes, hoogleraar in het LUMC en schoonzoon van Borst, heeft dankzij haar nalatenschap de productie van het geneesmiddel in India op gang gebracht. Patentrechtdeskundige Ellen ’t Hoen, verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen, is enthousiast over de ondernemingszin van de Leidse wetenschappers. ‘Hier zou de overheid onmiddellijk aan mee moeten doen. Als we echt iets tegen de hoge medicijnprijzen willen ondernemen, moeten we op zoek naar nieuwe modellen om geneesmiddelen te ontwikkelen’, zo zegt ze in de Volkskrant.
Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Laatst gewijzigd: | 15 januari 2024 14:08 |
Meer nieuws
-
09 oktober 2024
Het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken automatiseren met behulp van AI
Kan het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken worden geautomatiseerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI)? De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Capgemini Nederland en Scotty AI hebben vandaag een letter of intent getekend om...
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?
-
20 augustus 2024
Landen aansprakelijk stellen voor cyberaanvallen nog lastig
Evgeni Moyakine onderzoekt of landen aansprakelijk kunnen worden gesteld voor cyberaanvallen door hackersgroepen. Volgens hem stelt het internationaal recht te hoge eisen aan de bewijslast.