Lezingen door GCEL op Nacht van de Kunst en Wetenschap
Afgelopen zaterdag, 1 juni 2013, vond voor de vierde maal de Nacht van de Kunst en Wetenschap plaats in de binnenstad van Groningen. Bij dit evenement ontmoeten kunst en wetenschap elkaar op verrassende manieren door middel van tal van acts op ruim twintig locaties. Het thema was dit jaar ‘energie’. Het Groningen Centre of Energy Law was dan ook van de partij en heeft gedurende de avond vier korte lezingen gehouden in de Universiteitsbibliotheek. Elke presentatie werd gevolgd door een geanimeerde discussie, waarbij de bezoekers hun vragen konden stellen. Het startschot van de lezingen werd gegeven door Hannah Kruimer met haar presentatie “De mythe van de geliberaliseerde markt”. Vervolgens heeft Hannah M ü ller een inkijkje gegeven in de juridische wereld van offshore windenergie. Daarna is Marijn Holwerda ingegaan op de aansprakelijkheid voor schade als gevolg van CO2-opslag. Renske Giljam sloot de avond af met een presentatie over de dilemma’s die een rol spelen bij het vormgeven van energiewetgeving.
Laatst gewijzigd: | 19 januari 2024 11:21 |
Meer nieuws
-
09 oktober 2024
Het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken automatiseren met behulp van AI
Kan het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken worden geautomatiseerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI)? De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Capgemini Nederland en Scotty AI hebben vandaag een letter of intent getekend om...
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?
-
20 augustus 2024
Landen aansprakelijk stellen voor cyberaanvallen nog lastig
Evgeni Moyakine onderzoekt of landen aansprakelijk kunnen worden gesteld voor cyberaanvallen door hackersgroepen. Volgens hem stelt het internationaal recht te hoge eisen aan de bewijslast.