Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidAlles over ons onderwijsOns onderwijsaanbod

Juridische masters

Masters

Ons aanbod aan juridische masteropleidingen bestaat uit Nederlandstalige en Engelstalige masters:

Mastervoorlichting

Twee keer per jaar organiseren we een evenement waarbij we voorlichting geven over onze juridische masteropleidingen. Dit evenement vindt altijd op een avond plaats, op de faculteit (dus: locatie Harmoniecomplex en/of Turftorenstraat). Je kunt op deze avonden in ieder geval bij ons terecht voor:

  • plenaire presentaties door de studieadviseurs + mogelijkheid om 1-op-1 met de studieadviseurs in gesprek te gaan
  • presentatie over alle Engelstalige masteropleidingen
  • groepsgesprekken over alle Nederlandstalige masteropleidingen
  • bijzondere aandacht voor loopbaanadvies van Career Services en het Honours programma voor masterstudenten

Alle masterkiezers zijn welkom tijdens dit evenement, dus ook als je momenteel een andere bachelor aan de RUG doet, een juridische bachelor aan een andere universiteit of een HBO opleiding die toegang geeft tot één van onze masteropleidingen. Kijk voor meer informatie, programma, aanmelding en data op de website van Master Your Talent!

Meestertitel en Civiel Effect

Een afgeronde masterstudie in de rechten aan de RUG verschaft je de titel 'meester in de rechten' (mr. of LLM). Maar niet alle studies bereidden je voor op togaberoepen. Daarvoor moet de opleiding ook civiel effect geven. De Groningse bachelorvarianten Nederlands recht, IT-recht en Internationaal en Europees recht in combinatie met een juridische master van de RUG voldoen in ieder geval aan de civiel effect-vereisten. Maak je een andere combinatie van opleidingen en twijfel je of deze combinatie aan de CE-eisen voldoet? Neem dan even contact op met de studieadviseurs om te vragen of jouw studie civiel effect geeft.

Student (geweest) bij een andere studie?

Kom je van het HBO of heb je aan een andere universiteit een juridische bachelor gedaan en wil je overstappen naar een juridische master aan de RUG? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een doorstroomprogramma.

Laatst gewijzigd:04 oktober 2017 18:41
printOok beschikbaar in het: English