Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Drie RUG-onderzoeksters genomineerd voor Vrouw in de Media Award 2023

05 februari 2024
Van links naar rechts: Léonie de Jonge, Myrthe Hol en Iris Sommer.
Van links naar rechts: Léonie de Jonge, Myrthe Hol en Iris Sommer.

Drie aan de RUG/UMCG verbonden vrouwen zijn genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2023: Léonie de Jonge, Myrthe Hol en Iris Sommer. Deze verkiezing heeft als doelstelling om vrouwelijke experts en publieke figuren aan te moedigen om meer in de media te verschijnen en redacties te stimuleren om hen vaker in de belangstelling te zetten. Per provincie worden 10 vrouwen genomineerd, waarvan in Groningen drie gelieerd zijn aan de universiteit.

Léonie de Jonge

Léonie de Jonge is wetenschapper aan de RUG, waar zij onderzoek doet naar extreemrechtse partijen en groeperingen. Vaak is zij in het nieuws gekomen om uitleg te geven over de opkomst van extreemrechtse partijen in Europa. De Jonge kwam recentelijk in de media door haar duiding van de winst van de PVV bij de afgelopen verkiezingen.

Myrthe Hol

Myrthe Hol is hoogleraar otologie en KNO-arts in het UMCG. Zij heeft zich in het afgelopen jaar meerdere malen in de media uitgesproken over het belang van oordopjes bij concerten. Bij concerten worden regelmatig volumes gehaald die leiden tot gehoorbeschadiging en soms zelfs doofheid. Hol is dit jaar in de media gekomen met een actie waarbij zij met andere UMCG’ers oordopjes uitdeelde bij het Rammstein-concert in het Stadspark.

Iris Sommer

Iris Sommer is psychiater, hoogleraar psychiatrie en schrijver. In haar werk richt ze zich onder andere op de verschillen tussen het mannen- en vrouwenbrein. Ook kijkt ze naar de invloed van darmgezondheid op hersenaandoeningen zoals alzheimer, Parkinsons of schizofrenie. In de zomer van 2023 deed ze mee aan Lowlands Science, waar ze poepsamples verzamelde van festivalbezoekers.

Stemmen kan tot en met 14 februari.

Laatst gewijzigd:12 maart 2024 16:18
View this page in: English

Meer nieuws