Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Jochen Mierau vertrekt per 1 september 2022 als wetenschappelijke directeur van de Aletta Jacobs School of Public Health

21 februari 2022

Jochen Mierau vertrekt per 1 september 2022 als wetenschappelijk directeur van de Aletta Jacobs School of Public Health .

Jochen legde in 2016 de basis voor de totstandkoming van de Aletta Jacobs School of Public Health (AJSPH), die in 2018 officieel werd opgericht door RUG, de Hanzehogeschool Groningen en het UMCG. Sinds 2022 is ook NHL Stenden partner in de AJSPH. Onder Mierau's leiding is de AJSPH uitgegroeid tot een hecht interdisciplinair netwerk van onderzoekers en beleidsmakers.

Jochen is daarnaast een onmiskenbaar boegbeeld van de AJSPH tijdens de coronapandemie, dankzij vele optredens in de media en zijn deelname aan adviescommissies. Ook heeft hij aan de wieg gestaan van verschillende regionale, landelijke en internationale samenwerkingen op het gebied van gezondheid en preventie. Hierdoor heeft de AJSPH een uitstekende reputatie opgebouwd als gesprekspartner voor bestuur en politiek.

Nu de AJSPH is verankerd in het strategisch plan van de RUG en als icoonproject geld binnen de Universiteit van het Noorden, acht Jochen het tijd voor een nieuw avontuur. Wel blijft hij verbonden aan de RUG als hoogleraar economie van de volksgezondheid.

De RUG, UMCG, Hanzehogeschool Groningen en NHL Stenden zijn Jochen buitengewoon erkentelijk voor zijn inzet en inspiratie. Zij zullen de komende tijd op zoek gaan naar een opvolger en voorbereidingen treffen voor een feestelijk afscheid.

Prof. dr. Jochen Mierau
Prof. dr. Jochen Mierau
Laatst gewijzigd:18 maart 2022 10:11
View this page in: English

Meer nieuws

  • 13 mei 2024

    Moleculen stilzetten

    In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...