Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

Videoreeks jubilerend centrum wil mythes over religie en conflict ontkrachten

13 september 2017

Het Centre for Religion, Conflict and the Public Domain (CRCPD) viert zijn vijfjarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan organiseert het CRCPD van 13 t/m 15 september 2017 de conferentie ‘Reimagining difference. Being, thinking and practicing beyond essentialism’. Het lustrum markeert bovendien de start van een achtdelige ‘mythbusting’-videoreeks, waarin het Centre vooroordelen en aannames over religie en conflict wil ontkrachten.

Mythes over religie en conflict doorprikken

In de videoreeks ‘Mythbusting religion and conflict’ worden de (on)waarheden bij een specifiek thema aangekaart. In de eerste aflevering wordt dr. Erin Wilson, directeur van het CRCPD en Associate Professor of Religion and Politics, geïnterviewd door journaliste Naomi O’Leary. Het onderwerp is religie en immigratie. Is er een verband tussen migratie, misdaad en terrorisme? Is migratie slecht voor de economie? Waarom zouden vluchtelingen een voorkeurspositie moeten krijgen boven economische migranten en hoe zijn deze twee groepen te onderscheiden? Andere afleveringen in de reeks gaan onder meer over moslimjongeren, religie, de wet en mensenrechten, en religie en geweld.

Conferentie ‘Reimagining difference’

Op 13 september start de driedaagse conferentie ‘Reimagining difference. Being, thinking and practicing beyond essentialism’. Het ‘anders zijn’ staat centraal in de discussies. Hoe wordt er gekeken naar ‘anders zijn’ door verschillende publieke domeinen als mensenrechten, gender en seksualiteit, religie, migratie en politiek?

Meer informatie

Laatst gewijzigd:13 september 2017 13:49
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 17 oktober 2017

  Religieus erfgoed in een geseculariseerde tijd

  Op 25 oktober 2017 vindt de opening van het nieuwe Centre for Religion and Heritage van de Rijksuniversiteit Groningen plaats tijdens de in dit kader georganiseerde studiemiddag ‘Religieus erfgoed in een geseculariseerde tijd’ aan de faculteit Godgeleerdheid...

 • 03 oktober 2017

  Star Wars als sleutel om het leven te begrijpen

  Op 6 oktober 2017 studeert Tekla Slangen, masterstudent Religiewetenschappen, af op een bijzonder onderwerp. Haar scriptie voor het masterprogramma Religie en het Publieke Domein [per 1 september 2017 opgegaan in de master Religion and Cultural Her...

 • 19 september 2017

  Todd Weir ontvangt prestigieuze prijs van American Philosophical Society

  Religiehistoricus aan de Rijksuniversiteits Groningen Todd Weir ontvangt de Jacques Barzun Prize van de American Philosophical Society voor zijn boek Secularism and Religion in Nineteenth-Century Germany: The Rise of the Fourth Confession (Cambridge...