Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

Jonge onderzoekers vloggen: Dorina Buda over toerisme in gevaarlijke landen

17 juli 2017
Foto door Elmer Spaargaren
Foto door Elmer Spaargaren

Vier leden van de Young Academy Groningen van de RUG hebben in samenwerking met het Dagblad van het Noorden vlogs gemaakt. In de video’s vertellen ze op een begrijpelijke en onderhoudende manier over hun onderzoek en de maatschappelijke relevantie daarvan. In de derde vlog van de wekelijkse reeks vertelt Dorina Buda over ‘duister toerisme’.

Dorina Buda

Dorinda Buda was Assistant Professor in Tourism Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen tussen 2013 en 2017. Sinds juni van dit jaar is ze Professor in Tourism Studies aan Leeds Beckett University. Ze doet onder andere onderzoek naar ‘duister toerisme’: toeristen die reizen naar conflictgebieden, ‘hot spots’ en historische plaatsen waar zich duistere gebeurtenissen hebben afgespeeld. Ze kijkt hierbij niet alleen naar de motivatie om deze reizen te maken (zoals nieuwsgierigheid of het zoeken van spanning), maar ook wat de emotionele effecten zijn op reizigers. Buda hoopt dat haar onderzoek bijdraagt aan de erkenning van toerisme-onderzoek als een volwaardig onderzoeksgebied in Nederland, zo vertelde zij in het RUG video-magazine Unifocus.

Young Academy Groningen

Buda is een van de oprichters van de Young Academy Groningen (YAG). De YAG is een groep jonge getalenteerde wetenschappers aan de Rijksuniversiteit Groningen. De leden komen uit allerlei verschillende vakgebieden om zo interdisciplinair onderzoek te stimuleren. Daarnaast willen de leden een breed publiek enthousiasmeren en informeren over wetenschap.

Elke week is er een vlog te zien op de website van het Dagblad van het Noorden. Eerder verschenen er video’s van Merel Keijzer en Diederik Roest. Volgende week sluit de vlog van Michel Vols de reeks.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:18 juli 2017 08:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 september 2017

  Nieuwe leden Young Academy Groningen

  Afgelopen maandag zijn de acht nieuwe leden van de Young Academy Groningen (YAG) officieel geïnstalleerd: Ming Cao, Simon Friederich, Joost Keizer, Sonja Pyott, Gert Stulp, Susanne Täuber, Marieke van Vugt en Erin Wilson. Ze delen hun passie voor onderzoek...

 • 20 september 2017

  Grote NWO-subsidie voor onderzoek naar betere samenwerking bij vernieuwen infrastructuur

  Een consortium onder leiding van prof.dr. Dirk Pieter van Donk ontvangt van NWO een subsidie van 500.000 euro voor onderzoek gericht op het verbeteren van grote infrastructurele onderhouds- en vernieuwingsprojecten. Zulke gemeenschappelijke projecten...

 • 12 september 2017

  Vrouwen of mannen aan de top? Beleggers maakt het niet uit

  Slechts 6 procent van de bestuurders van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen is vrouw. Dat wordt als problematisch ervaren. Zo wil het kabinet het liefst dat dit percentage stijgt tot 30. Beleggers reageren echter niet anders op de benoeming van...