Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university

RUG waarschuwt professionals herstel aardbevingsschade

05 april 2017
Logo EPI-kenniscentrum

Onder de kop ‘Welzijn van mensen met meervoudige woningschade in gevaar’ waarschuwt de RUG professionals, die zich bezighouden met herstel van aardbevingsschade en aardbevingsbestendige bouw, dat bewoners met meervoudige schade aan hun huis meer dan anderen kunnen lijden aan de gevolgen van de gaswinningsschade in Groningen. Dat doet zij in de nieuwsbrief van het EPI-kenniscentrum aan deze professionals.

EPI-kenniscentrum is een opleidingscentrum voor aardbevingsbestendig (ver)bouwen met de focus op kennisdeling. Dit initiatief van het Alfa-college, de Hanzehogeschool Groningen en de RUG is bedoeld om een bijdrage in nieuwe kennis te leveren aan de uitdagingen die zijn ontstaan met de gaswinning in Noord-Nederland.

Op basis van een eerder gepubliceerd onderzoeksrapport betoogt socioloog Justin Richardson, een van de onderzoekers, in de nieuwsbrief: ‘Dit soort onderzoek maakt professionals in het veld en bestuurders duidelijk welke geluiden uit de bevolking serieus genomen moeten worden. De missie van EPI-kenniscentrum is het helpen van de inwoners van de provincie Groningen bij bevingsveilig wonen door het snel ontwikkelen en toepassen van nieuwe en bestaande kennis op het gebied van aardbevingsbestendig (ver)bouwen.

Geïnteresseerden kunnen zich op de nieuwsbrief van EPI-kenniscentrum abonneren via www.epi-kenniscentrum.org.

Laatst gewijzigd:05 april 2017 11:10

Meer nieuws

  • 24 mei 2017RUG zesde op lijst duurzame onderwijsinstellingen

    De RUG is dit jaar als zesde geëindigd op de lijst van meest duurzame onderwijsinstellingen. Dat is vorige week bekend geworden tijdens de uitreiking van de SustainaBul, dé duurzaamheidsranking van Nederlandse hoger onderwijsinstellingen. De uitreiking...

  • 24 mei 2017Gezondheid leidraad beleid Stad

    De stad Groningen wil de gezondste stad van Nederland worden. Gezondheid en welbevinden worden een leidraad voor de ruimtelijke en sociale ontwikkeling van de stad. Het gemeentebestuur van Groningen heeft deze stevige ambitie samen met het UMCG, de...

  • 17 mei 2017Gebouw Energy Academy Europe in stijl geopend

    Woensdagmiddag 17 mei is de nieuwe Energy Academy Europe (EAE) van de Rijksuniversiteit Groningen op spectaculaire wijze geopend. Acrobaten daalden na de openingshandeling door CdK René Paas met drie grote banners af in de transparante halvan het nieuwe...