Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

Buitenlandse studenten tevreden over de RUG

20 april 2016
Welcome Ceremony 2015. Foto: Peter van der Sijde

Internationale studenten zijn tevreden over de Rijksuniversiteit Groningen. Dat blijkt uit de recentste Internationale Studenten Barometer, een wereldwijd onderzoek naar tevredenheid onder internationale studenten. Uit de antwoorden van 2.245 deelnemende RUG-studenten blijkt dat de universiteit erg gewaardeerd wordt vanwege de kwaliteit en organisatie van het onderwijs en haar Welcoming Ceremony voor buitenlandse studenten. De International Service Desk wordt zelfs beoordeeld als de een na beste van Europa.

De ISB van I-Graduate onderzoekt tweemaal per jaar de tevredenheid onder studenten die aan een universiteit in het buitenland studeren. Afgelopen herfst hebben buitenlandse studenten die ingeschreven staan aan een universiteit of hogeschool buiten hun land van herkomst een uitvoerige enquête ontvangen om hun tevredenheid te meten over onderwijskwaliteit, huisvesting, ondersteuning & faciliteiten en ontvangst bij de instelling.

Prikkel tot kwaliteitsverbetering

De RUG doet al vele jaren mee aan de Internationale Studenten Barometer. Onderdelen die naar voren komen als verbeterpunten zijn voor de RUG vaak een stimulans om hier extra aan te werken. Het bewijs hiervoor zijn de hogere scores die in het recente onderzoek zijn behaald voor met name de ondersteuning bij het openen van een bankrekening en de Careers Service, waarover in vorige onderzoeken ontevredenheid was geuit. De Universiteit blijft zich inzetten voor betere huisvesting en catering, twee onderdelen die laag scoorden.

Deelnemers

In Nederland deden acht instellingen (vijf universiteiten en drie hogescholen) mee aan deze editie van het onderzoek. De RUG werd ook vergeleken met tien elite-instellingen, waaronder Oxford University, University College London, Northeastern University (VS) en de University of Sydney (Australië). Wereldwijd deden zo'n 140.000 internationale studenten van 172 onderwijsinstellingen in 18 landen mee aan het onderzoek.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:25 april 2016 09:57

Meer nieuws

 • 18 oktober 2017

  De universiteit die zichzelf opnieuw uitvond

  Prof. Klaas van Berkel presenteert op 27 oktober het tweede deel van de Universiteit van het Noorden, een driedelige geschiedenis van vier eeuwen Rijksuniversiteit Groningen. Centraal in het tweede deel (1876-1945) staat de transformatie van de universiteit...

 • 17 oktober 2017

  iGEM-team tegen melkverspilling: fermentatiebacterie als virusverklikker?

  Met behulp van bacteriën kan melk fermenteren en ontstaat er bijvoorbeeld kaas of yoghurt. Helaas zijn deze bacteriën erg gevoelig voor virale infecties, waardoor het fermentatieproces kan mislukken. Gevolg is dat er jaarlijks grote hoeveelheden melk...

 • 12 oktober 2017

  Groen licht voor University College Fryslân in Leeuwarden

  Het nieuwe driejarige bachelorprogramma Global Responsibility & Leadership van de Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân heeft haar accreditatie verworven. Voor de opleiding is bij het Ministerie van Onderwijs het label ‘kleinschalig en intensief...