Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

Eerstejaars beginnen aan introductie

10 augustus 2015
Drukte op het Academieplein (foto: Marcel Spanjer)

Maandag is voor veel eerstejaars hun studietijd officieus begonnen. Zij doen mee aan de KEI-week, de introductieweek voor eerstejaars. Nieuwe studenten kunnen daarin kennismaken met stad, studentenleven en universitaire voorzieningen. De KEI-week wordt dit jaar voor de 47e keer georganiseerd en afficheert zichzelf als de grootste introductieweek van Europa. Er doen naar verwachting 5300 eerstejaars aan mee. D e organisatie besteedt in 2015 meer aandacht aan de recente ontwikkelingen rondom het leenstelsel en andere maatregelen in het hoger onderwijs.

De informatiemarkt op de Vismarkt
De informatiemarkt op de Vismarkt

In de KEI-week maken de eerstejaars in kleine groepjes van circa twaalf eerstejaars, onder begeleiding van ouderejaars, kennis met alle facetten van studentenstad Groningen. Van sportverenigingen tot organisaties voor bijbaantjes, van studiebegeleiding tot uitgaan - en natuurlijk met studentenverenigingen en aanstaande medestudenten. Voor veel deelnemers is de KEI een vliegende start van de studie aan de RUG en dé manier om de nieuwe studiestad en woonplaats te leren kennen. Op de Vismarkt kunnen de KEI-deelnemers maandag onder meer kennismaken met diverse organisaties op een grote informatiemarkt. 's Avonds is er een openingsfeest op de Grote Markt.

Laatst gewijzigd:13 augustus 2015 09:38

Meer nieuws