ActueelMensen en meningen

Expertise

Leiderschap, organisatieverandering

Curriculum vitae

Janka Stoker (1970) studeerde Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 1998 aan de Universiteit Twente op het proefschrift Leidinggeven aan zelfstandige taakgroepen. Ze is hoogleraar Leiderschap en organisatieverandering aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de RUG. In 2010 aanvaardde zij de opdracht om - samen met voormalig Shell-topman Jeroen van der Veer en Jean Frijns - toe te zien op de cultuuromslag die De Nederlandsche Bank moet gaan maken op basis van het rapport Van Analyse naar Actie. In 2011 en 2012 besprak Stoker maandelijks voor RTL-Z in het programma Ruttes rapport het leiderschap van een minister van het kabinet Rutte I. Stoker wordt geregeld door omroepen gevraagd grote debatten van commentaar te voorzien. Stoker is tevens directeur van het RUG-onderzoekscentrum ‘In the LEAD’ , waarin zij samen met prof.dr. Harry Garretsen onderzoekt welk type leiderschap in welke situatie het meest effectief is.

Stoker was donderdag 16 februari te zien in What the Hague?! op NPO3. In het programma over verkiezingscampagnes besprak zij de politiek leiders van dit moment (vanaf 26:06).

Eerder in het nieuws

Contact en meer informatie