founded in 1614  -  top 100 university

Studentondernemers introduceren betere screening op baarmoederhalskanker

26 april 2017

Een team RUG-studenten werkt hard aan de introductie van een betere en betrouwbaardere screening op baarmoederhalskanker. De gepatenteerde methode die in het UMCG is ontwikkeld, vermindert de kans op zogenaamde ‘fout positieve’ uitslagen en verlaagt het percentage gemiste kankergevallen. Met hun start-up CC Diagnostics hopen de studentondernemers de nieuwe screeningsmethode commercieel levensvatbaar te maken. Het studenteninitiatief staat op 2 mei in de halve finale van de Young Business Award.

Video's RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Eerdere afleveringen en andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:15 mei 2017 15:13