founded in 1614  -  top 100 university

Hoe selecteer je de beste studenten?

19 april 2017

Universiteiten selecteren graag studenten die de grootste kans hebben hun studie met succes te doorlopen. Methodes die bijvoorbeeld onderzoeken hoe groot de motivatie is, zijn niet zo betrouwbaar. Een aankomend student geeft dan niet altijd eerlijke antwoorden. Veel beter werkt proefstuderen. Promovenda Susan Niessen ontdekte dat deze selectievorm beter voorspelt of er een goede match is tussen studie en student. Behalve voor school- en studiekeuze wordt deze aanpak ook toegepast bij onder meer sollicitatieprocedures of aanvragen voor (sport)beurzen.

Video's RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Eerdere afleveringen en andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:20 april 2017 09:14