founded in 1614  -  top 100 university

Een gezond werkleven voor jonge werkenden

12 april 2017

Jonge werkenden hebben te maken met veranderend werk en een veranderende arbeidsmarkt. Dit kan gevolgen hebben voor hun mentale gezondheid. Een gezond werkleven is belangrijk voor het individu en de maatschappij. Ute Bültmann, hoogleraar Arbeid en Gezondheid (RUG/UMCG), ontving onlangs een grote Vici-subsidie om onderzoek te doen naar de relatie tussen psychische gezondheid en werk. Zij gaat met name kijken naar de invloed van de periode vóórdat jongeren aan het werk gaan op functioneren en psychische gezondheid, maar ook naar het werk zelf en de combinatie met het privéleven.

Video's RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Eerdere afleveringen en andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:12 april 2017 11:11