Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Onderzoek Sociologie naar integratie jongeren in Arnhem succesvol afgerond

11 oktober 2010
Onderzoek vanuit sociologie draagt bij aan de succesvolle afronding van het project "Integratie en Sociale Weerbaarheid in Buurten" in Arnhem.
Op woensdag 6 oktober jl. zijn in Arnhem de resultaten gepresenteerd van een vierjarig onderzoek over "Integratie en Sociale Weerbaarheid in Buurten". Dit onderzoek was in belangrijke mate mede-gefinancierd door het Gemeenschappelijk Overleg van Woningbouwcorporaties Arnhem (GOW) en het werd uitgevoerd in de vorm van zes promotie-onderzoeken vanuit verschillende disciplines aan de RuG.
Het deelproject vanuit sociologie was gericht op etnische integratie onder jongeren en het werd uitgevoerd door ICS-promovendus Tobias Stark onder leiding van projectleider prof.dr. Andreas Flache. Het eindrapport werd gepresenteerd op een symposium geleid door dagvoorzitter prof. Jacques Wallage. Er waren ca. 140 deelnemers, onder wie veel professionals en beleidsmakers vanuit Arnhem, maar ook van diverse ministeries en andere instellingen.
Laatst gewijzigd:20 juni 2024 08:19

Meer nieuws

  • 10 september 2024

    Steeds weer de verkeerde

    Julie Karsten onderzoekt hoe ervaringen met seksueel grensoverschrijdend gedrag de online partnerkeuze van jongeren beïnvloeden. Ze richt zich vooral op de vraag of mensen die eerder ‘dader’ of ‘slachtoffer’ zijn geweest elkaar opzoeken. Door deze...

  • 09 september 2024

    Mensen met psychose vaak slachtoffer van geweld

    Mensen met een psychose worden veel vaker slachtoffer van geweld en criminaliteit dan de algemene bevolking. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Bertine de Vries, dat zij op 19 september verdedigt aan de Rijksuniversiteit Groningen.

  • 04 september 2024

    Segregatie op de werkvloer groeit: Topverdieners werken steeds meer samen

    Topverdieners werken steeds vaker uitsluitend samen met andere hoogbetaalde collega’s, terwijl het contact met werknemers met een middeninkomen verder afneemt.