Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenOnderwijs GMW

Matching

... aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW)

Als je straks een studiekeuze hebt gemaakt, wil je natuurlijk zeker weten dat je goed zit. Na deelname aan de matchingsactiviteit, zul je jezelf zekerder voelen over de keuze die je gemaakt hebt. Matching is aan de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is verplicht gesteld voor de studies Sociologie, Pedagogische wetenschappen en Psychologie.

> Meer over Matching aan de RUG

.
.

Matching bij GMW in 3 stappen:

  1. Aanmelden bij Studielink
    Je meldt je aan - vòòr de deadline van 1 mei - voor je studie in studielink.

  2. Vragenlijst invullen en retourneren
    Na inschrijving in studielink, ontvang je van de faculteit een vragenlijst. Vul deze vragenlijst zo nauwkeurig mogelijk in. Het invullen van de vragenlijst biedt je de mogelijkheid goed na te denken en te reflecteren over je studiekeuze.

  3. Uitnodiging voor Matchingsdagen
    Nadat wij je vragenlijst hebben ontvangen, krijg je van de opleiding een uitnodiging voor een matchingsdag.

Voor de faculteit GMW is er alleen matching voor de volgende opleidingen:

Pedagogische Wetenschappen
vrijdag 7 april
maandag 12 juni
dinsdag 13 juni
vrijdag 16 juni

Academische Lerarenopleiding Basisonderwijs (AOLB)
donderdag 6 april
vrijdag 7 april
donderdag 8 juni
vrijdag 9 juni

Sociologie
maandag 12 juni
dinsdag 13 juni
vrijdag 16 juni

Tijdens de matchingsdagen van Pedagogische Wetenschappen en Sociologie neem je deel aan een onderwijsactiviteit en voeren we gesprekken in kleine groepen met alle deelnemers. Voor zowel de onderwijsactiviteit als het gesprek bij Sociologie moet je je voorbereiden. Dit zal je ongeveer een halve dag kosten.

Bij de uitnodiging krijg je ook een code om in te kunnen loggen op de elektronische leeromgeving van de RUG. Op de matchingspagina van je opleiding kun je je aanmelden voor een specifieke dag en daar vind je dan meer inhoudelijke informatie over de matchingsdag zelf.

Studenten AOLB dienen in Studielink een verzoek tot inschrijving in te dienen bij twee instellingen, namelijk een pabo én de RUG. Ze kiezen voor de Opleiding Leraar Basisonderwijs van de Hanzehogeschool (openbaar) óf Stenden Hogeschool (christelijk) én ze kiezen voor de opleiding Pedagogische Wetenschappen variant AOLB van de RUG. Met elke student wordt een individueel matchingsgesprek gevoerd en alle studenten lopen voorafgaand aan de matching een korte oriëntatie stage in het basisonderwijs.

Heb je je na 1 mei aangemeld via studielink?
Vul dan je vragenlijst alsnog in en stuur een brief waarin staat waarom je je na 1 mei hebt aangemeld naar matching.gmw@rug.nl. Is volgens de opleiding Pedagogische Wetenschappen/AOLB of Sociologie deze motivatie voldoende, dan kun je alsnog mee doen met de verplichte matchingsdag (datum volgt). Ook hiervoor geldt, dat jij je intekent via de Student Portal.

Studiekeuze-advies

Na afronding van de matchingsactiviteiten - het invullen en retourneren van de vragenlijst en actieve deelname aan de matchingsdag - krijg je van de faculteit een studiekeuze-advies per mail.

We wensen je veel succes met het maken van de juiste studiekeus.

Laatst gewijzigd:18 augustus 2017 15:18