Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculty of Science and Engineering

Veni-beurs voor dr. Max Fürst

16 december 2021

Dr. Max Fürst heeft een Veni-beurs ter waarde van EUR 280.000 toegekend gekregen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Fürst, nu nog onderzoeker aan het MRC Laboratory of Molecular Biology (Cambridge), zal met zijn Veni in juni 2022 starten bij de Faculty of Science and Engineering. Daar is hij aangesteld als assistant professor in Computational Protein (Re)Design, onderdeel van het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB).

Fürst zal onderzoek gaan doen naar een nieuwe displaymethode die eiwitten met een moleculaire ‘streepjescodes’ labelt, waarmee kenmerken van de beste computer-ontworpen eiwitten razendsnel geïdentificeerd kunnen worden. De eiwitdisplay technologie is een van de krachtigste technieken om eiwitten uit te rusten met nieuwe nuttige functies, omdat hiermee snel miljoenen varianten kunnen worden getest.

Veni

Veni maakt, samen met Vidi en Vici, onderdeel uit van het NWO-Talentprogramma (voorheen: de Vernieuwingsimpuls). Veni is gericht op excellente onderzoekers die onlangs gepromoveerd zijn. Binnen het Talentprogramma zijn onderzoekers vrij om hun eigen onderwerp voor financiering in te dienen. Op deze manier stimuleert NWO nieuwsgierigheidsgedreven en vernieuwend onderzoek.

In totaal heeft NWO heeft aan 89 veelbelovende jonge wetenschappers uit de wetenschapsdomeinen ENW en ZonMw een Veni-financiering toegekend. Naast Fürst ontvangen nog zes andere RUG en UMCG-onderzoekers een beurs.

Laatst gewijzigd:16 december 2021 16:32
View this page in: English

Meer nieuws

  • 07 mei 2024

    Lezing met aanstaand Eredoctor Gerrit Hiemstra op 24 mei

    Ter ere van zijn eredoctoraat heeft FSE Hiemstra uitgenodigd een lezing te geven met de titel 'Science, let's talk about it' in de ochtend van 24 mei

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 29 april 2024

    Behind the scenes: hoe studenten van de RUG en Hanze samen een Marsrover ontwikkelen

    Dit jaar doen de studenten van het Makercieteam mee aan de fysieke editie van de European Rover Challenge in Polen. Lees hier meer over de samenwerking binnen het team tussen de RUG en de Hanzehogeschool.