Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculty of Science and Engineering

Professor Poolman partner in Marie Curie ITN project van 2,8 miljoen

01 juli 2020

Bert Poolman, hoogleraar biochemie en wetenschappelijk directeur van het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB), is partner in een Marie Curie Innovative Training Network (ITN) dat 2,8 miljoen euro heeft gekregen voor het project ‘BioInspireSensing’. Dit project richt zich op de opleiding van jonge onderzoekers in het onderzoeken, bouwen en produceren van een nieuwe generatie bio-geïnspireerde implanteerbare sensoren.

Deze nieuwe generatie sensoren heeft de aanvullende eigenschappen dat ze volledig biocompatibel en bioresorbeerbaar zijn, in tegenstelling tot de meeste bestaande implanteerbare systemen. In de gezondheidszorg kunnen met deze nieuwe sensoren invasieve verwijderingschirurgie, die interne weefsels kan beschadigen, en toekomstige complicaties worden voorkomen. Het consortium bestaat uit twaalf onderzoeksgroepen, waaronder wetenschappelijke en industriële partners. ETN Universitat Politecnica de Catalunya is coördinator.

Poolman ontvangt 280.000 euro voor zijn aandeel in het project. Zijn expertise in membraanbiologie en eiwitchemie zal worden gebruikt om functionele membraaneiwitten om te zetten in biosensoren en de vereiste reconstitutietechnologie te ontwikkelen.

BioInspireSensing
BioInspireSensing
Laatst gewijzigd:01 juli 2020 12:27
View this page in: English

Meer nieuws

  • 07 mei 2024

    Lezing met aanstaand Eredoctor Gerrit Hiemstra op 24 mei

    Ter ere van zijn eredoctoraat heeft FSE Hiemstra uitgenodigd een lezing te geven met de titel 'Science, let's talk about it' in de ochtend van 24 mei

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 29 april 2024

    Behind the scenes: hoe studenten van de RUG en Hanze samen een Marsrover ontwikkelen

    Dit jaar doen de studenten van het Makercieteam mee aan de fysieke editie van de European Rover Challenge in Polen. Lees hier meer over de samenwerking binnen het team tussen de RUG en de Hanzehogeschool.