Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculty of Science and Engineering

Prijs Beste Natuurkundescriptie voor Groningse studente Marit Fiechter

11 april 2019

Marit Fiechter, bachelorstudente Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft de SPIN-prijs voor beste Natuurkundescriptie gewonnen. Zij ontving de prijs uit handen van de NNV-voorzitter Diederik Jekel tijdens de FYSICA 2019-conferentie.

Jaarlijks houdt de Vereniging SPIN (Studenten Physica in Nederland) een wedstrijd voor de beste bachelorscriptie in natuurkunde. De NNV (Nederlandse Natuurkundige Vereniging) stelt de hoofdprijs van €500,- ter beschikking. Vanuit iedere universiteit of hogeschool kan de beste bachelorscriptie of –project worden opgestuurd door de studievereniging voor natuurkunde.

De jury, bestaande uit Suzanne van Dam (TU Delft), Rick Bethlem (VU) en Robert Klein-Douwel (RUG), koos op basis van haar scriptie en haar presentatie Fiechter tot winnaar.

Vorig jaar won Marit Fiechter de GUF-100-prijs voor beste student van de Faculty of Science and Engineering (RUG). Met deze geldprijs kon ze onderzoek doen naar koude moleculen aan het JILA in Boulder (Colorado), een van de leidende onderzoekstinstituten op dit gebied. Haar scriptie 'Towards narrow-line cooling of yttrium monoxide (YO)' ging ook over koude moleculen. Volgend studiejaar gaat Fiechter de master Physics volgen bij de ETH Zürich.

Marit Fiechter ontving de SPINprijs uit handen van NNV-voorzitter Diederik Jekel
Marit Fiechter ontving de SPINprijs uit handen van NNV-voorzitter Diederik Jekel
Laatst gewijzigd:14 februari 2020 10:25
View this page in: English

Meer nieuws

  • 13 mei 2024

    ‘De kleurrijke cellen van bloemen vervelen nooit!'

    Iedereen kan genieten van kleuren in de natuur, maar bij evolutiebioloog Casper van der Kooi gaat dat veel verder: hij onderzoekt hoe bloemen, vogels, vlinders en kevers aan hun kleuren komen. Bovendien bestudeert hij hoe die kleuren gebruikt...

  • 13 mei 2024

    Moleculen stilzetten

    In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.

  • 07 mei 2024

    Lezing met aanstaand Eredoctor Gerrit Hiemstra op 24 mei

    Ter ere van zijn eredoctoraat heeft FSE Hiemstra uitgenodigd een lezing te geven met de titel 'Science, let's talk about it' in de ochtend van 24 mei