Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculty of Science and Engineering

Start project voor energie-oplossingen 'PHAETON' in Cyprus

10 oktober 2023
decoratieve afbeelding
Prof. Klaus Hubacek

Morgen gaat het Horizon Europe 'Teaming for Excellence' project PHAETHON van start. De onderzoeksgroep IREES van Prof. Klaus Hubacek van het Energy and Sustainability Research Institute Groningen ( ESRIG ) neemt deel aan dit project dat eerder dit jaar een financiering van EUR 15 miljoen van de EU heeft gekregen. Het team van de Rijksuniversiteit Groningen wordt gefinancierd met EUR 1,5 miljoen.

Het PHAETHON-project heeft als doel een directe impact te hebben op de onderzoeks- en innovatiecyclus op het gebied van energie in Cyprus, de omliggende regio en wereldwijd, om zo de uitdagingen van de Europese Green Deal voor het koolstofvrij maken van de energiesector aan te gaan.

Partners

Het project wordt gecoördineerd door de Universiteit van Cyprus. Naast ESRIG maakt ook de Wubbo Ockels School for Energy and Climate deel uit van het Groningse team. Andere partners in het project zijn de Technische Universiteit van Denemarken, Cyprus FOSS Research Centre for Sustainable Energy en het Centre for Entrepreneurship and Innovation Cyprus Seeds.

Expertisecentrum

Onderdeel van het project is het opwaarderen van het FOSS Research Centre for Sustainable Energy van de Universiteit van Cyprus tot een autonoom en zelfvoorzienend Expertisecentrum voor intelligente, efficiënte en duurzame energieoplossingen. De onderzoeksprioriteiten van PHAETHON omvatten zowel technologische als sociale, milieu- en economische aspecten.

Horizon Europe samenwerkingsprojecten

Horizon Europe is het belangrijkste financieringsprogramma van de EU voor onderzoek en innovatie. Het pakt klimaatverandering aan, helpt de Sustainable Development Goals van de VN te realiseren en stimuleert het concurrentievermogen en de groei van de EU. Samenwerkingsprojecten creëren nieuwe of moderniseren bestaande kenniscentra in widening landen (landen met een lage deelname aan eerdere projecten) door middel van strategische partnerschappen met toonaangevende instellingen in het buitenland.

Laatst gewijzigd:10 oktober 2023 16:46
View this page in: English

Meer nieuws