Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculty of Science and Engineering

NWO XS-beurs voor dr. Wlodarczyk-Biegun

09 september 2020

Dr. Malgorzata (Gosia) Wlodarczyk-Biegun van het Zernike Institute for Advanced Materials ( ZIAM ) heeft een NWO XS-subsidie van 50.000 euro ontvangen. Zij ontvangt de subsidie voor haar onderzoeksproject ‘3D Printed Human Trabecular Meshwork’. De categorie NWO XS wil nieuwsgierigheidsgedreven en gedurfd onderzoek stimuleren met een snelle analyse van een veelbelovend idee. Als pilot zijn aanvragers ook beoordelaar in het XS-beoordelingsproces.

Volgens gegevens van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is glaucoom de op één na meest voorkomende oorzaak van blindheid wereldwijd. Glaucoom wordt meestal veroorzaakt door beschadiging van de oogzenuw, door toename van de intra-oculaire druk als gevolg van verstopping van het zogeheten trabeculair netwerk. Momenteel is er geen toereikende genezing van glaucoom. Het doel van Wlodarczyk-Biegun’s project is om een nieuw type 3D-printtechniek te gebruiken om een synthetisch trabeculair netwerk te ontwikkelen. Dit synthetische netwerk kan worden gebruikt als model om verschillende medicijnen en therapieën te testen, of als implanteerbaar materiaal om niet-functioneel trabeculair netwerk te vervangen.

In deze ronde is aan vierentwintig aanvragers een NWO Open XS-beurs toegekend.

Laatst gewijzigd:09 september 2020 11:02
View this page in: English

Meer nieuws

  • 07 mei 2024

    Lezing met aanstaand Eredoctor Gerrit Hiemstra op 24 mei

    Ter ere van zijn eredoctoraat heeft FSE Hiemstra uitgenodigd een lezing te geven met de titel 'Science, let's talk about it' in de ochtend van 24 mei

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 29 april 2024

    Behind the scenes: hoe studenten van de RUG en Hanze samen een Marsrover ontwikkelen

    Dit jaar doen de studenten van het Makercieteam mee aan de fysieke editie van de European Rover Challenge in Polen. Lees hier meer over de samenwerking binnen het team tussen de RUG en de Hanzehogeschool.