Skip to ContentSkip to Navigation
FEB for BusinessOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

FEB for Business

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
FEB for Business

News

Creating Success in the North: event voor MKB & ondernemers | 16 november
Wanneer:13 september 2017

Heeft u als ondernemer, bedrijf of organisatie een vraagstuk? Of wilt u zich laten inspireren door de volgende generatie professionals? Meldt u zich dan aan voor: Business Meets University: Creating Success in the North op donderdag 16 november 2017.

Video: Terugblik op Healthwise Voorjaarssymposium
Wanneer:29 juni 2017

Hoe houden we medicijnkosten beheersbaar? Onder anderen Wouter Bos, Marja Pronk en Bart Benraad gaven op 31 mei hun visie tijdens het voorjaarssymposium van Healthwise en het UMCG. Zij zetten een eerste stap richting een oplossing voor de stijgende medicijnuitgaven in ons land.

20 June: Innovation Management Day
Wanneer:13 juni 2017

On the 20th of June, Thijs Broekhuizen, Associate Professor in Innovation Management & Strategy, organises an Innovation Day for the construction and infrastructure industry, in collaboration with Bouwend NL, the three Northern Provinces and NL Engineers.

Prof. Pieter Jansen benoemd tot hoofd Wetenschappelijk Bureau Flynth Adviseurs en Accountants
Wanneer:02 juni 2017

Prof.dr. Pieter Jansen is benoemd tot hoofd van het Wetenschappelijk Bureau van accountants- en adviesorganisatie Flynth Adviseurs en Accountants. Jansen blijft verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG als hoogleraar Controlling en opleidingsdirecteur van de Executive Master in Finance & Control.

Mkb kan verder van huis meer verdienen
Wanneer:10 mei 2017

Hoe meer mkb-bedrijven exporteren, hoe hoger hun winstmarge. Het positieve effect is het sterkst bij ondernemingen die buiten Europa actief zijn. Dat concludeert Dries Faems, hoogleraar Innovatie & Organisatie aan de Rijksuniversiteit Groningen. ‘Hoe verder van huis, hoe groter de verdiensten.’

Meer verkooppersoneel op de winkelvloer beste antwoord tegen ‘showrooming’
Wanneer:01 mei 2017

Schoenen passen in een schoenenwinkel en ze dan later thuis online bestellen bij de goedkoopste aanbieder. Wel kijken, maar niet kopen - ook wel ‘showrooming’ genoemd - is een serieus probleem voor fysieke winkels. Peter Verhoef, hoogleraar Marketing aan de Rijksuniversiteit Groningen, onderzocht samen met zijn collega’s Sonja Gensler (University of Münster) en Scott Neslin (Tuck School of Business in Dartmouth de oorzaken van dergelijk consumentengedrag.

Seminar: emission trading and energy transition | 12 May 2017
Wanneer:20 april 2017

Hoe effectief is het om zowel energietransitie als emissiehandel naast elkaar in te zetten? Tijdens het seminar 'emissiehandel en energietransitie' op 12 mei in Den Haag wordt hierover gesproken en gediscussieerd.

Datamarketing met behoud van klantprivacy
Wanneer:05 april 2017

De mogelijkheden om klantdata te gebruiken voor marketingdoeleinden staan onder druk. Promovendus Niels Holtrop ontwikkelde een nieuw model dat de klantprivacy beschermt en tegelijkertijd de marketingkansen voor bedrijven overeind houdt.  

Europees subsidiebeleid voor mkb’ers leidt tot verspilling Nederlands innovatietalent
Wanneer:31 maart 2017

Met relatief veel succesvolle aanvragen is het Nederlandse mkb sterk vertegenwoordigd binnen het Europese subsidieprogramma ‘SME instrument’. Tegelijkertijd vormt een gebrek aan financiering binnen dat innovatieprogramma een groot risico voor Nederlandse mkb’ers. Meer dan 50% van de Nederlandse ondernemers die na een geslaagd project in de eerste fase van het programma een hoogstaande aanvraag deed voor nieuwe financiering, werd door een gebrek aan uit te keren subsidiegelden met een troostprijs afgescheept.

Today we kicked-off the third edition of our Executive Energy Course
Wanneer:23 maart 2017

The first module of the Executive Course 'Community-Centric Energy Transition' started today. This module investigates the change on the demand side.

Provincie Groningen accordeert subsidieregeling voor FEB Student Consultancy
Wanneer:17 maart 2017

Groningen, 15 maart 2017 - Het Student Consultancy project van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde is sinds vorige week officieel geaccrediteerd door de Provincie Groningen, na een besluit hiertoe van Gedeputeerde Staten. Zie Dit maakt het voor organisaties in het Noorden nog aantrekkelijker om de diensten van onze studenten gebruik te maken.

Expertisecentrum Vinci en SNN starten derde ronde Noord-Nederlandse Innovatiemonitor
Wanneer:03 maart 2017

Deze maand onderzoekt expertisecentrum Vinci in samenwerking met het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) opnieuw de innovatiekracht van het noordelijke MKB. In de derde ronde van dit onderzoek ontvangen deelnemende ondernemers voor het eerst een Innovatiepaspoort.

Leading in Europe: FEB alumni and politicians share their views
Wanneer:02 maart 2017

In cooperation with prof. dr. Harry Garretsen and prof. dr. Janka Stoker from In The Lead centre of expertise, the Master Community International Economics & Business of the University of Groningen organised an event this week where t wo renown professionals visited our faculty to debate, discuss and elaborate with each other and the audience on the role of leadership that is presently needed. Providing two views of society, business and politics, the speakers were able to highlight the differences and similarities in both their ways of working. they shared their views with an audience of students, lecturers and professionals.

AACSB accreditatie Groningse Faculteit Economie en Bedrijfskunde verlengd
Wanneer:10 februari 2017

FEB is opnieuw AACSB geaccrediteerd! FEB hoort nog steeds bij de 1% van business schools met zowel AACSB als EQUIS accreditaties.

Gratis retourneerservice en langere zichttermijn verhoogt winstgevendheid webwinkels
Wanneer:18 januari 2017

Klanten van webwinkels sturen veel producten retour omdat hun aankopen niet aan de verwachtingen voldoen. In Nederland wordt tot 30% van de online aankopen teruggestuurd, waarbij de kosten vaak voor rekening komen van de winkel. Promovendus Alec Minnema onderzocht hoe winkels het terugsturen kunnen beheersen en beïnvloeden om hun winstgevendheid te versterken. Hij concludeert onder meer dat een retourneerbeleid zonder retourneerkosten en aanvullende voorwaarden tot meer aankopen leidt. Een retourneerbeleid met langere zichttermijn leidt bovendien tot een lagere terugstuurkans. Minnema promoveert op 26 januari aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Wetenschappelijke kennis voor controllers moet naast deugdelijk onderbouwd ook praktisch toepasbaar zijn | oratie prof. Jansen
Wanneer:04 januari 2017

Hoogleraar Controlling Pieter Jansen houdt zijn oratie op dinsdag 10 januari om 16.15u.

Terugblik kick-off HeadsUP
Wanneer:23 december 2016

Wij blikken terug op een bevlogen kick-off, met kritische discussies en een vruchtbaar vooruitzicht.

Top 3 of “The 200 most influential people in the Netherlands” are all graduates of FEB
Wanneer:19 december 2016

Hans Wijers, Paul Polman and Klaas Knot are ranked 1, 2 and 3 in the annual Top 200 of most influential people, published by De Volkskrant this weekend. All three are alumni of the Faculty of Economics and Business at the University of Groningen.

Heerlen krijgt meest van rijksoverheid, Bloemendaal het minst
Wanneer:09 november 2016

Heerlen ontvangt per inwoner €3.499 aan rijksuitkeringen. Dat is ruim 77 procent boven het landelijke gemiddelde van €1.974. Bloemendaal, Midden-Delfland en Blaricum ontvangen minder dan €1.000 per inwoner. Dat blijkt uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoek naar de Economie van Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen. COELO maakt vandaag via internet de bedragen per gemeente inzichtelijk.

Healthwise conference "Organising Healthcare Innovations
Wanneer:12 oktober 2016

On 4 November 2016 the center of expertise Healthwise of the University of Groningen will organise its fourth congress themed 'Organising Healthcase Innovations'

Groningse studenten presenteren innovatieve oplossingen aan bedrijven op de Dag van de Innovatie
Wanneer:27 september 2016

Studenten van de Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen hebben zich de afgelopen maanden gebogen over innovatievraagstukken van Noord-Nederlandse mkb-bedrijven. Zij onthullen hun oplossingen op 29 september tijdens de Dag van de Innovatie van de Kamer van Koophandel. Dan zal ook de winnaar van de Studentenchallenge bekend worden gemaakt.

Directeur Peter Verhoef: “Opzet University of Groningen Business School logische stap"
Wanneer:06 september 2016

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde biedt al langer post- graduate onderwijs. “Die kern is goed en willen we zeker behouden," aldus Verhoef, "Maar het aanbod is nu nog behoorlijk gefragmenteerd en er ontbreekt een centrale noemer. UGBS moet hét gezicht worden van het executive onderwijs van onze faculteit.”

Iris Vis benoemd tot Dean of Industry Relations
Wanneer:05 september 2016

Prof.dr. Iris Vis is per 1 september benoemd tot Dean of Industry Relations aan de Rijksuniversiteit Groningen. Met de aanstelling van Vis, tevens hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, wil de RUG de bestaande samenwerking met de industrie verder versterken en uitbouwen.

Noord-Nederlandse innovatie komt vaak uit onverwachte hoek
Wanneer:29 juni 2016

Naast de usual suspects zoals grote technologiebedrijven en kleine hightech start-ups zijn er in Noord-Nederland ook andere bedrijven in onverwachte sectoren die excelleren in innovatie. Dat leert onderzoek van de RUG in samenwerking met het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

FEB alumnus hoogste ambtenaar in Europa: Alexander Italianer nieuwe Secretaris Generaal Europese Commissie
Wanneer:10 september 2015

Alexander Italianer, die zijn universitaire opleiding econometrie en vervolgens zijn PhD voltooide aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, is sinds 1 september de nieuwe Secretaris Generaal van de Europese Commissie als opvolger van Catherine Day. Hij staat daarmee aan het hoofd van de 30.000 Europese ambtenaren.