Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpleidingenLerarenopleiding

NRO subsidie voor Lesson Study

11 april 2017

Het consortium LessonStudyNL - waarvan de RUG-Lerarenopleiding deel uit maakt - heeft een NRO subsidie Formeel en Informeel Leren gehonoreerd gekregen. De titel van het onderzoek luidt: ‘Validering en waardering van Lesson Study als mengvorm van formeel en informeel leren in de Nederlandse context’. Startdatum is 1 juni 2017.

Lesson Study is een relatief nieuwe profesionaliseringsbenadering voor docenten in zowel po-vo-mbo-ho. Het is een mengvorm van formeel en informeel leren die docenten ondersteunt bij het leren van leerlingen.

Ook lezen:

Laatst gewijzigd:11 april 2017 13:12

Meer nieuws

 • 12 september 2017

  Vrouwen of mannen aan de top? Beleggers maakt het niet uit

  Slechts 6 procent van de bestuurders van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen is vrouw. Dat wordt als problematisch ervaren. Zo wil het kabinet het liefst dat dit percentage stijgt tot 30. Beleggers reageren echter niet anders op de benoeming van...

 • 05 september 2017

  RUG op plek 83 in THE ranking

  De RUG staat dit jaar op plaats 83 in de Times Higher Education Ranking. Dat is drie plaatsen lager dan vorig jaar, toen de RUG op plek 80 stond.

 • 04 september 2017

  Aegir niet welkom bij opening academisch jaar

  De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool hanteren duidelijke gedragsregels voor studentenverenigingen en -organisaties. Deze staan in de gedragscode die de Groninger Studenten Roeivereniging Aegir als een van de eerste verenigingen heeft...