OnderwijsOpleidingenLerarenopleiding

Lesson Study-event in Martini Plaza - 8 oktober

CSG-docenten maken massaal kennis met bijzondere vorm van professionaliseren
08 september 2017

Op 4 oktober a.s. gaan circa 300 docenten van de CSG-scholen (Wessel Gansfort, Augustinus, Kluiverboom, Hoogezand, Winsum, Diamantlaan) een live lesson study-event volgen, in Martiniplaza. Deze grootschalige opzet is uniek in de Nederlandse context!

Doel is alle docenten te laten ervaren wat Lesson Study betekent voor hun onderwijs, nu de CSG deze manier van professionalisering schoolbreed wil invoeren.

Naar verwachting vinden er negen parallelle lesson studies plaats. Er worden onderzoeklessen gegeven die CSG-collega's afgelopen jaar al voorbereid hebben (Nederlands, natuurkunde, geschiedenis, aardrijkskunde, taal bij de vakken) aan leerlingen die fysiek aanwezig zijn. Elke onderzoekles zal waarschijnlijk door circa 30 docenten geobserveerd gaan worden. De algehele regie is in handen van de Lerarenopleiding (Klaas van Veen - directeur, Siebrich de Vries - projectleider en acht collega's).

Lesson Study

In een Lesson Study doorlopen docenten in teamverband een cyclus rond het leren van leerlingen. Door kritisch en systematisch de leerprestaties van leerlingen te analyseren, brengt Lesson Study hun leergedrag tot in detail in kaart. Docenten verwerven meer kennis over hun eigen lespraktijk en leren hun (vak-)didactisch handelen te verbeteren. Dat levert beter onderwijs op, in de breedste zin!

Lees meer over Lesson Study

Laatst gewijzigd:19 september 2017 15:32