Mededelingen 

RUG mede-organisator SURF Educatie seminar ‘Docent en Professionalisering’ 

Op 8 november vindt bij de Universiteit Leiden het seminar ‘Docent en Professionalisering’ plaats. De professionalisering van docenten op het gebied van ICT is bij veel instellingen voor hoger onderwijs een actueel onderwerp. Er blijkt vaak meer nodig te zijn dan alleen een scholingsprogramma voor docenten. Visie en beleidsvragen, ervaringen met groot- en kleinschalige projecten en een scala aan praktisch toepasbare voorbeelden komen tijdens het seminar aan de orde. 
Het seminar richt zich op mensen die verantwoordelijk zijn voor de deskundigheidsbevordering van docenten op het gebied van ICT en onderwijs, zoals adviseurs en docentenopleiders, opleidingsdirecteuren, ICT&O-coördinatoren, beleidsmedewerkers voor onderwijs, en studierichtingleiders. Zij kunnen op deze dag ideeën opdoen voor de opleiding van docenten binnen hun eigen instelling en ervaringen uitwisselen met collega's. 
Dit landelijke seminar is samengesteld door SURF Educatie, in samenwerking met Rijksuniversiteit Groningen, Hogeschool Rotterdam, Universiteit Leiden en Centra voor Research Wetenschappelijk Onderwijs. 

Internet Detective 

‘Internet Detective’ is een on line cursus waarmee men kan leren om de kwaliteit van Internetbronnen te beoordelen. Op de KB-website wordt de Nederlandse versie beschikbaar gesteld van de oorspronkelijke Engelse cursus, die is ontwikkeld in het kader van het Europese Desire-project. Internet Detective is bedoeld voor iedereen die Internet wil gebruiken als serieuze informatiebron in onderzoek, onderwijs of beroepssituatie zoals wetenschappers, studenten, bibliotheekmedewerkers die gebruikers willen ondersteunen bij Internetgebruik vakreferenten en informatiespecialisten die bronnen moeten selecteren voor derden. Daarnaast richt de cursus, die ongeveer twee uur in beslag neemt, zich op iedereen die zijn algemene Internetvaardigheden wil uitbreiden. De eerste keer moet men zich inschrijven en een zelfgekozen wachtwoord opgeven. 
Bij volgende sessies weet het systeem via dit wachtwoord op welke plek in de cursus men de laatste keer is gebleven. Ook wordt de puntentelling van de multiple-choicevragen bijgehouden, totdat de hele cursus is afgerond. 
Wie meer wil weten over deze nieuwe webdienst kan contact opnemen met Harriet de Man, e-mail harriet.deman@kb.nl

Begin pagina