Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Campus Fryslân

Studenten van Campus Fryslan Schitteren in Wolters Kluwer's #DataSolve Hackathon

08 juni 2023

Students of Campus Fryslan Shine in Wolters Kluwer's #DataSolve Hackathon.
A team of four students from the new BSc program Data Science and Society (DSS) recently participated with great success in the renowned data science hackathon, #DataSolve, organized by Wolters Kluwer, one of the prominent players in the field of data science.

Een team van vier studenten van het nieuwe BSc-programma Data Science and Society (DSS) heeft onlangs met groot succes deelgenomen aan de gerenommeerde data science hackathon, #DataSolve, georganiseerd door Wolters Kluwer, een prominente speler in het veld van data science.

De competitie duurde twee weken, waarbij deelnemers toegang kregen tot een uitgebreide HR-dataset, inclusief gegevens zoals functiebeschrijvingen en locatie-informatie. De uitdaging was om een model te ontwerpen dat de tijd kon voorspellen die nodig zou zijn om een geschikte kandidaat te vinden.

Onze studenten waren een van de minst ervarenen van het evenement. Juist dit maakt hun prestatie extra knap.

Wolters Kluwer, wereldleider in professionele informatie, softwareoplossingen en diensten, organiseerde deze wedstrijd om een podium te bieden aan jonge datascience-talenten en innovatieve oplossingen voor actuele problemen aan te moedigen. De competitie trok teams van diverse instellingen, waaronder technische universiteiten zoals Delft.

Onze studenten, bekend als de "Fortune Tellers", stonden in eerste instantie op de vijfde plaats onder de teams. Echter, na een presentatie aan de hoofden van HR, Financiën en de Chief Talent Officer op het hoofdkantoor van Wolters Kluwer in Den Haag, klommen ze een plek omhoog en veroverden ze de vierde plaats.

Ondanks de concurrentie van ervaren bachelor- en masterstudenten, toonde ons team, met slechts zes weken ervaring in data science, uitzonderlijk teamwork en probleemoplossende vaardigheden. Hun stijging in de ranking na hun presentatie getuigt van de sterkte van hun analyse en hun communicatievaardigheden.

De Fortune Tellers hebben niet alleen onze school op de kaart gezet, maar ook aangetoond dat beginnende data science studenten een ongekende bijdrage kunnen leveren. Deze prestatie markeert een indrukwekkende stap in hun carrière en vormt een inspirerend verhaal voor andere jonge data-enthousiastelingen.

Gefeliciteerd Fortune Tellers: Yuxiang Gao, Tessa Pino, Karsjen Koop en Nathan van Hoek met jullie uitstekende prestaties in de Wolters Kluwer

Laatst gewijzigd:15 juni 2023 17:00
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...