Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university
Header image Human Movement Sciences
Bachelor - full-time

Human Movement Sciences

Hoe herken je talent bij sporters? Kun je na een verlamming nog leren lopen? Wat gebeurt er in de hersenen als je tomaten aan het snijden bent? Kunnen kinderen beter leren terwijl ze bewegen? Als je deze vragen interessant vindt, zit je met deze bachelor goed.

Als bewegingswetenschapper onderzoek je het menselijk bewegen in de ruimste zin. Zo wordt onderzoek gedaan onder (top)sporters, maar ook onder ouderen en mensen met een beperking. Als bewegingswetenschapper werk je samen met professionals zoals trainers, therapeuten, artsen, managers en patiënten.

In de driejarige bachelor volg je medische vakken zoals Anatomie en Fysiologie. Daarnaast leer je over Wiskunde en Matlab en krijg je vakken uit de Gedragswetenschappen zoals (Neuro)Psychologie en Sportpsychologie. Affiniteit met Wis- en Natuurkunde is belangrijk. Je sluit het derde jaar af met een afstudeeronderzoek.

Na het afronden van de bacheloropleiding kun je verder gaan met de Engelstalige master Human Movement Sciences, de master Sport Sciences of met een andere aansluitende master.

Read more
Previous quoteNext quote
Previous quoteNext quote
Previous quoteNext quote

Facts & Figures

Degree
BSc in Human Movement Sciences
Croho code
56950
Course type
Bachelor
Language of instruction
Dutch (90%), English (10%)
Duration
36 months (180 ECTS)
Start
September
Programme form
full-time
Faculty
Medical Sciences
Studie in CijfersStudie in Cijfers