Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Steun onderzoek en onderwijs Groninger Universiteitsfonds Prijzen en penningen GUF-100 prijzen

Nora Teuma

Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen

Nora Teuma is een echte internationale student. Haar middelbare school (gymnasium) stond in Bad Neuheim (Duitsland), maar als uitwisselstudent verbleef ze in die periode ook een jaar in Thames, Nieuw-Zeeland. Haar bachelor Economie en Filosofie deed ze in aan de Universiteit van Bayreuth (ook Duitsland), maar studeerde hierbij een semester (Erasmus uitwisseling) aan de Universiteit van Valladolid (Spanje). Daarna begon ze met haar double degree master Sociale Demografie aan, eerst, de universiteit Pompeu Fabra (Barcelona, Spanje) en, nu, de Rijksuniversiteit Groningen. Behalve studeren op verschillende plaatsen is Nora ook als student- en/of onderzoeksassistent actief op vele plaatsen, zoals, na Bayreuth, Bern (voor korte tijd) en nu Bremen. Ze was interviewer voor het SOKO (Sozialforschung & Kommunikation) Instituut in Bielefeld, deed stages bij de ‘UN Women Deutschland’ in Bonn, bij de Stichting voor ‘Rights of Future Generations’ (Stuttgart) en bij het ‘Collaborative Centre for Sustainable Consumption and Production’ (Wuppertal). Ook is ze betrokken bij bestuurswerk voor de ‘UN Women Deutschland’ en is ze ‘Youth Observer’ bij de commissie van de Verenigde Naties (UN) over de emancipatie bij vrouwen en meisjes. In dat kader is ze mee geweest met de Duitse delegatie naar New York, heeft ze meegeschreven aan publicaties en is ze ook organisator van de Jeugdconferentie ‘The UN and Us’ bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Duitsland in juni 2023.

De bindende factor bij al Nora’s activiteiten is haar interesse in internationale politiek, vooral voor wat betreft activistisch feminisme en gender-gelijkheid. Dat begon al tijdens de start van haar studie in Bayreuth waar ze betrokken was bij onder andere het organiseren van en participeren in congressen in het kader van de UN (Model United Nations Bayreuth) en de Afrikaanse Unie (Model African Union Bayreuth).

Na veel gezien en geleerd te hebben op het gebied van economie en (internationale) politiek wil ze met haar switch naar de Sociale Demografie ook de meer sociale kanten van de vraagstukken waarvoor ze zich interesseert benaderen. Voor haar masterthesis gaat ze binnenkort naar India.

Tijdens haar zorgvuldige pitch was Nora vooral in de daaropvolgende discussie zeer overtuigend.

Nora Teuma
Nora Teuma - Foto: Manor Lux
Laatst gewijzigd:07 juli 2023 17:32
View this page in: English