Over onsWerken bij de RUGDaarom werk je bij de RUG

Gezond en fit aan het werk

De Rijksuniversiteit Groningen stimuleert haar medewerkers om fit en gezond te blijven.

BALANS

Zo heeft de Arbo- en Milieudienst (AMD) van de RUG het BALANS leefstijlprogramma ontwikkeld.

In dit programma komen de vijf zogenaamde BRAVO-elementen aan bod: voldoende Bewegen, stoppen met Roken, verstandig met Alcohol, gezonde Voeding en voldoende Ontspanning.

Deelname aan activiteiten van BALANS is vrijwillig en staat open voor alle medewerkers van de RUG. Het aanbod varieert van zumba en salsa tot mindfulness, yoga, en‘health checks’. Naast cursussen zijn er proeverijen. Hier kan men vrijblijvend kennismaken met een sport of activiteit.

Medewerkers die willen stoppen met roken worden daarin begeleid. Ook dieetadvies behoort tot de mogelijkheden.

Op deze manier laat de RUG medewerkers die misschien niet altijd even gezond leven, ervaren dat een kleine investering in de gezondheid al veel kan opleveren.

SPR Sport

Voor wie graag sport is er de SPR (Sportvereniging Personeel Rijksuniversiteit/Hanzehogeschool). Hier kunnen medewerkers individueel sporten, maar ook deelnemen aan bijvoorbeeld een voetbal- of tennistoernooi.

Ook organiseert de SPR een jaarlijkse sportdag.

Balans werk-privé

Via arbeidsvoorwaarden als ouderschapsverlof en zorgverlof wil de RUG bijdragen aan een gezonde balans tussen werk en privé.

Meer informatie...

RUG-medewerkers die meer informatie willen over BALANS kunnen deze vinden op My University, onder "Gezondheid en Arbeidsomstandigheden".

Laatst gewijzigd:13 oktober 2014 14:34
printOok beschikbaar in het: English