founded in 1614  -  top 100 university

MBO-/HBO-Leerwerkplaatsen en HBO- en WO werkervaringsplaatsen

MBO-/HBO-leerwerkplaatsen

In een leerwerkplaats bij de Rijksuniversiteit Groningen kun je een vak leren en werken tegelijk.

In samenwerking met onder meer het Alfa-college, het ROC Friese Poort, het Noorderpoortcollege en de Hanzehogeschool Groningen stelt de Rijksuniversiteit Groningen daarom jaarlijks tientallen leerwerkplaatsen beschikbaar voor MBO- en HBO-studenten.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Europees Sociaal Fonds voor zover het betreft MBO-leerwerkplaatsen. De Rijksuniversiteit Groningen is een van de grootste werkgevers in Noord-Nederland met veel verschillende vakgebieden; een mooie plek om het vak van je studiekeus in de praktijk van een afwisselende werkomgeving te leren kennen.
Bij het onderzoek naar de tevredenheid over de RUG als leerbedrijf, in november 2010 door ECABO uitgevoerd onder de 28 MBO-leerlingen die in dienst van de RUG hun administratieve beroepsopleiding volgen, werd dit beoordeeld met als eindcijfer een ruime 8.

Na je opleiding kan de Rijksuniversiteit Groningen je helpen bij het zoeken naar een andere werkplek. Meer dan de helft van de kandidaten vindt aansluitend aan hun opleiding via interne sollicitatie een baan binnen de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:11 april 2016 09:45