Over onsWie zijn wij?Duurzame universiteitGreen Office GroningenWord actief

Studenten

Sustainability Ambassador

Faculteiten binnen de universiteit lijken soms kleine eilandjes die op zichzelf staan. Niet iedereen is altijd op de hoogte van wat er gebeurt binnen de faculteit, en tegelijkertijd weten heel veel studenten niet wat de RUG allemaal doet om duurzamer te worden. Als Sustainability Ambassador hou je jezelf niet alleen op de hoogte van wat er gebeurt maar initieer je ook verandering. Wij geloven dat we met de hulp van ambassadors veel meer mensen kunnen inspireren om duurzame keuzes te maken. Door jouw inzet draag je bij aan het verduurzamen van de universiteit!

Wat kan je doen?

• Inventariseren van duurzaamheidswensen van studenten
  • Energie verspilling verminderen (denk aan computers uit, etc)
  • Bewustmaken van afval (beeldende communicatie, mokken i.p.v. papieren bekers)
  • Stimuleren aandacht duurzaamheid in onderwijs
  • Interactieve activiteiten organiseren met studenten (filmavond/debat)
  • Jouw eigen ideeën tot uitvoering brengen

Wil jij de spin in het web zijn die duurzaamheid binnen jouw faculteit stimuleert? Word dan Sustainability Ambassador! Stuur een e-mail naar ons voor een afspraak. Meer informatie lees je hier.

Vrijwilliger

De Green Office organiseert veel projecten zoals debatten, filmavonden, lezingen, excursies en een cursus over duurzaamheid. Voor het organiseren van evenement zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers! Dus heb jij een hart voor groene en duurzame ideeën, ben je creatief en inventief en vind je het leuk om evenementen te organiseren? Stuur dan een mailtje naar greenoffice@rug.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Studeren en duurzaamheid

Studeer je of ga je studeren aan de RUG en zou je graag meer willen leren over duurzaamheid? De RUG biedt een aantal studies en vakken op dit gebied.

Studies

Bachelor's: (Marine) Biologie en Natuurkunde (onder andere)
Masters: Environmental and Infrastructure Planning, Environmental Psychology, Ecology and Evolution en Energy and Environmental Sciences

Vakken

Op dit moment kun je wel al een aantal vakken volgen over duurzaamheid aan de RUG. Zo is er een duurzame minor People, Planet, Profit (nieuwe naam: Future Planet Innovation) waarin studenten wordt gevraagd duurzame vraagstukken op te lossen. In totaal worden er 1786 verschillende cursussen aangeboden bij de RUG waarvan er 698 aan duurzaamheid kunnen worden gerelateerd. Voorbeelden hiervan kun je hier vinden.

Onderzoek

Ben je voor je Bachelor- of Masterscriptie op zoek naar een onderwerp? Duurzaamheid is een breed onderwerp wat vanuit van allerlei disciplines onderzocht kan worden. Onderzoek bijvoorbeeld hoe de logistiek van een bedrijf duurzamer gemaakt kan worden, wat voor regelingen er zijn voor medewerkers op het gebied van ontwikkeling en gezondheid, of hoe er minder verspilt (voedsel, energie, etc) kan worden. Neem contact met ons op voor hulp en ideeën! Bekijk hier onderzoeken die in het verleden hebben plaatsgevonden.

Laatst gewijzigd:19 oktober 2017 15:59
printOok beschikbaar in het: English