Over onsWie zijn wij?Duurzame universiteitGreen Mind Award

Winnaars 2012

It started smart, in 2012

Over duurzaamheid die je zelf in de hand hebt, over het zo klein mogelijk maken van je ecologische voetafdruk, daar kun je lang over praten.

Wij wilden iets doen.

Daarom is hij er dit jaar weer: de prijsvraag met als hoofdprijs de Green Mind Award voor ‘smart thinking’. Jij bedenkt een goed, groen plan - de Rijksuniversiteit Groningen voert het uit. Het mag wat kosten. Omdat het heel veel gaat opleveren. Zoiets vinden we wel een eervolle Award waard - én een iPad voor de winnaars.

Voorwaarde: zorg voor meer duurzaamheid binnen onze gebouwen of bedrijfsvoering.

Spelregels?

Precies weten wat de spelregels voor did jaar zijn? Bekijk de webpagina over spelregels.

And the winner was . . .

Zo ging het bij de eerste editie van de Green Mind Award competitie. Hoge verwachtingen, toch nog overtroffen. Niet één hoofdprijs, maar twee. Zó slim bedacht, dat het zonde was om ze niet te realiseren. Deze geniaal-groene plannen vielen in de prijzen:

Solar umbrella
  1. Eerste prijs: Bernouilliborg The sustainable Building
    Bedacht door: Tuan Ank Nguyen en Faris Nizamic.
    Een zeer compleet project, met troeven als waterbesparing, verantwoord recyclen van afval, slimme vermindering elektriciteitsverbruik, meedenkende verlichting.
    Voorstel van Faris Nizamic and Tuan Anh Nguyen

2. Tweede prijs: Showering for the Climate.
    Bedacht door: Chamon Suresh Gopal en Johannes Wilbertz.
    Duurzaam douchen met door de zon verwarmd water in het Sportcentrum van de RUG.
    Terecht bekroond, maar niet volledig ten uitvoer gebracht; de terugverdientijd bleek - door diverse oorzaken - op te lopen naar minimaal 20 jaar, iets wat de indieners en de jury ten tijde van de prijsuitreiking nog niet konden weten.
    Het voorstel van Johannes Wilbertz and Chamon Suresh Gopal

3. Derde prijs: Solar Umbrella’s.
    Bedacht door: Prof. Dr. Antoinetta Maria Loi.
    Schaduw, die nieuwe energie geeft. Op de Zernike Campus staan drie parasols met zonnecollectoren, de ‘ontvangers’ zijn gemaakt van een uiterst efficiënt materiaal.

Alles weten?

Lees ook de Voortgangsrapportage winnende GreenMindAward projecten.

Laatst gewijzigd:03 oktober 2017 10:06
printOok beschikbaar in het: English