Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWie zijn wij?Duurzame universiteitAlgemeen

Duurzaamheid in restaurants

Alle restaurants van de RUG proberen steeds meer duurzaam te werken en duurzame en gezonde keuzes aan te bieden.

Zo worden er bijvoorbeeld veel regionale producten aangeboden en vegetarische en veganistische opties. Elke dag is er keuze uit een vegetarische maaltijd en een veganistische maaltijd kan altijd gemaakt worden. Groentestoofpotjes, quinoa met zoete aardappel en broccoli of Indiase curry, er is genoeg keuze. Lees hier meer.

Er zijn ook regionale snacks gemaakt gemaakt van paddestoelen die groeien op koffiedik. Dat is niet alleen lekker, maar ook een mooi voorbeeld van recycling!

Afgelopen maart heeft Jeroen van der Meij van Communication and Information Studies de menu's van het Academia Restaurant aangepast en gemeten hoe dit de consumptie van vegetarische en veganistische maaltijden beinvloedde. Zo gaf hij informatie over sociale trends via het menu (‘Steeds meer mensen kiezen de vegetarische optie!’) om te zien of dit verschil maakte voor de keuzes die mensen maken. Lees het complete onderzoek hier.

De RUG wil een positief voorbeeld zijn door in te zetten op duurzaam eten. In dit interview lees je meer over duurzaamheid in onze restaurants.

Fruithapjes in het restaurant.
Laatst gewijzigd:26 oktober 2017 14:35
printOok beschikbaar in het: English