Over onsWie zijn wij?Ontdek Groningen

Linnaeusborg

De Linnaeusborg, het nieuwe gebouw voor Levenswetenschappen

De RUG heeft een vrijwel volledig nieuwe Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen) gebouwd. Het in Haren gevestigde Biologisch Centrum is eind 2010 verhuisd naar deze nieuwe locatie in het oostelijk deel van het Zernikecomplex. De huidige onderwijsgebouwen en laboratoria van scheikunde zullen plaatsmaken voor nieuwbouw.

Isolatie

In het ontwerp is gekozen voor goed geïsoleerde gipswanden met een dampremmende werking. De ramen zijn relatief klein en hebben een goede warmtedemping. De buitenkant van het gebouw, dat is gebouwd volgens de principes van de houtskeletbouw, is voorzien van een aluminiumplaat met daaronder steenwol en glasvezel. Het dak is bedekt met sedum en gras.

Laatst gewijzigd:13 februari 2017 11:12
printOok beschikbaar in het: English