Over onsWie zijn wij?Ontdek GroningenDe stad Groningen

Architectuur

Het Groninger Museum: een kunstwerk op zich

Het Groninger Museum, een kunstwerk op zich, is ontworpen door Alessandro Mendini, in samenwerking met gastarchitecten Philippe Starck, Michele de Lucchi en Coop Himmelb(l)au. Het ontwerp is een afspiegeling van de afwijzing van traditionele hiërarchieën en het geloof in het combineren van verschillende disciplines van de architect; iets wat ook steeds weer terugkomt in de tentoonstellingen, waarin kunsthistorische stijl, exotische culturen en kitsch even belangrijk zijn, en theater, geschilderde sculpturen en architectuur en techniek vrij en inwisselbaar worden toegepast. Bron: brochure Groninger Museum

Universitair Medisch Centrum Groningen

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), gevestigd in een gebouw dat een mooi voorbeeld is van innovatieve architectuur, is een uitzonderlijk centrum dat geheel gewijd is aan gezondheidszorg en onderzoek. Het Universitair Medisch Centrum is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen het Academisch Ziekenhuis en de medische faculteit van de universiteit. Het UMCG is een van de grootste ziekenhuizen in Nederland.

Het Gasuniegebouw - de Apenrots

Behalve de charme van een kleine stad beschikt Groningen ook over een van de grootste gasvelden, vertegenwoordigd door het indrukwekkende hoofdkantoor van de Gasunie, een voorbeeld van ‘organische architectuur’ dat vanwege de ongewone vormen de liefdevolle bijnaam ‘de Apenrots’ heeft gekregen.

Gasunie, Groninger Museum, UMCG
Laatst gewijzigd:21 september 2015 10:16