Over onsWie zijn wij?Ontdek GroningenAcademiegebouw

Beiaardier

Auke de Boer

Na de installatie van het Academiecarillon in 1996 werd Auke de Boer (Drachten, 1954) als eerste beiaardier aangesteld.

Auke de Boer gaf recitals in binnen en buitenland o.a. in Amerika en Japan (Huis ten Bosch in Nagasaki). Voor Huis ten Bosch maakte hij arrangementen voor de daar aanwezige automatische carillons. In 1993 won hij een prijs op het Internationale Beiaardconcours te Venlo.

Samen met Adolph Rots, collega stadsbeiaardier van Groningen, vormt hij het Groninger Carillon Duo. Als duo gaven zij concerten in Frankrijk, België, Denemarken en Amerika.

> lees een interview met Auke de Boer (Engelstalig)

Opleidingen

• orgel (bij Jan Jongepier)
  • koordirectie kerkmuziek en schoolmuziek