Over onsOnze positieKwaliteitszorg

Onderwijs - Kwaliteitszorg

Accreditatie

OSK begeleidt het gehele visitatie-accreditatie proces (van zelfstudie tot accreditatieaanvraag) van alle opleidingen en ondersteunt/adviseert faculteiten bij het aanvragen van nieuwe opleidingen en onderzoeksmasters.

Aandachtsgebied Contactpersoon
Accreditatie Charissa Meijer

Zelfstudies

Overzicht van opleidingen en positie in accreditatieproces:

Zelfstudies Contactpersoon
QANU (begeleiding visitaties) Charissa Meijer
NVAO (accreditatie orgaan) Charissa Meijer
Overzicht accreditatiedata Charissa Meijer

Interne kwaliteitszorg

1. Universitaire Commissie Onderwijs (UCO). De Universitaire Commissie voor het Onderwijs adviseert het College van Bestuur, gevraagd en ongevraagd, over de onderwijsaangelegenheden van de Rijksuniversiteit Groningen.
    • UCO subcommissie Kwaliteitszorg: OSK is secretaris van de UCO subcommissie Kwaliteitszorg. De subommissie adviseert de UCO, gevraagd en ongevraagd, over de kwaliteitszorg van onderwijs van de Rijksuniversiteit Groningen. De commissie is een platform voor de uitwisseling van best practices op het gebied van kwaliteitszorg en initiator voor vernieuwings- en verbeteringsprojecten.
  2. RUG KwaliteitszorgProtocol & Kwaliteitszorghandleiding voor nationale en internationale opleidingen.
  3. Kwaliteitsmonitoring

OSK coördineert de RUG-brede kwaliteitsmonitoring en evalueert externe kwaliteitspeilingen, zoals de Nationale Alumni Enquête, CHE, Elsevier, Honderd over de RUG en Keuzegids HO.

Aandachtsgebied Contactpersoon
Kwaliteitszorg onderwijs Charissa Meijer