Over onsActueelNieuws

Wie heeft de tekst geschreven? Identificatie taalgebruiker door computer

01 maart 2017

Welke individuele eigenaardigheden en stilistische kenmerken heeft een tekst? Was de auteur man of vrouw? Jong of oud? Vrolijk of misschien depressief? Is de tekst te herleiden tot zijn bron? Iedereen die teksten schrijft, laat onbewust en onbedoeld sporen achter. Als gevolg daarvan zijn slimme computersystemen steeds beter in staat de identiteit van taalgebruikers te achterhalen. Het vakgebied dat zich daar onder meer op richt is de computationele taalkunde. Malvina Nissim geeft hierin onderwijs aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij werd onlangs gekozen tot Docent van het Jaar, aan de hand van een minicollege waarin zij uitleg geeft over haar onderzoek.

Video's RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:34
printOok beschikbaar in het: English