Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws

‘Voedingsadviezen te veel gericht op gezond eten’

09 november 2016

Overgewicht en obesitas worden vaak gezien als het resultaat van bewuste keuzes in voeding en beweging. Voorlichtingscampagnes met een sterke gezondheidsboodschap hebben echter nog weinig resultaat gehad. ‘In voedingsadviezen ligt vaak veel nadruk op de medische aspecten. Er is te weinig aandacht voor de vraag: welke keuzes maken jou en jouw gezinsleden gelukkig?’, concludeert Sanne Visser. Zij woonde zes maanden in Oost-Groningen om samen met gezinnen onderzoek te doen naar hun voedingskeuzes.

Visser bepleit meer aandacht voor de verschillende rollen van gezinsleden. Zo zijn voorlichtingscampagnes traditioneel gericht om moeders, terwijl uit haar onderzoek blijkt dat vaders een sterke stem hebben in de voedingskeuzes van het gezin. Visser promoveert op 17 november op dit onderzoek.

Video’s RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:28 september 2021 13:19
View this page in: English

Meer nieuws

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...