Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Zes topopleidingen, negen eerste plaatsen in nieuwe Keuzegids

02 november 2015
Bèta-opleidingen aan de RUG scoren goed

Zes bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel 'Topopleiding'. Negen Groningse opleidingen worden beoordeeld als de beste in hun categorie. In de lijst van Beste Universiteiten staat de Rijksuniversiteit Groningen in de categorie Brede Klassieke Universiteiten op de tweede plaats.

Topopleiding

De Keuzegids Universiteiten 2016 kent het predicaat Topopleiding toe aan opleidingen die in de beoordeling een totaalscore van 76 punten of meer halen. De zes bacheloropleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen die volgens deze normen tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs horen, zijn Archeologie (82 punten), Sterrenkunde (80), Technische Wiskunde (78), Theologie (76), Wijsbegeerte (86) en Wiskunde (78).

Negen Groningse studies beste in categorie

Een studie kan ook de beste in zijn categorie van soortgelijke opleidingen in Nederland zijn, zonder het predicaat topopleiding te krijgen. Negen Groningse studies zijn de beste in hun categorie: Archeologie, Bewegingswetenschappen, Econometrics and Operations Research, English Language and Culture, Farmacie, Informatica, Informatiekunde, Life Science and Technology (ex aequo) en Sterrenkunde.

De Keuzegids Universiteiten wordt jaarlijks uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is bedoeld voor scholieren en decanen die zich willen oriënteren op vervolgstudies. De beoordelingen in de gids worden opgesteld aan de hand van studentenoordelen, gegevens van Studiekeuze123 en visitatierapporten. Voor de masteropleidingen bestaat een aparte Keuzegids Masters. Deze verschijnt in februari.

Meer informatie

Keuzegids Universiteiten 2016

Laatst gewijzigd:12 maart 2020 21:46
View this page in: English

Meer nieuws

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 29 april 2024

    Leren communiceren in de operatiekamer

    De aios opereert, de chirurg heeft de rol van supervisor. Drie camera’s nemen op wat er gebeurt, met als doel de mechanismes van ‘werkplekleren’ ontrafelen.

  • 29 april 2024

    Behind the scenes: hoe studenten van de RUG en Hanze samen een Marsrover ontwikkelen

    Dit jaar doen de studenten van het Makercieteam mee aan de fysieke editie van de European Rover Challenge in Polen. Lees hier meer over de samenwerking binnen het team tussen de RUG en de Hanzehogeschool.