Rijksuniversiteit Groningen stijgt opnieuw in prestigieuze Shanghai-ranking
De Rijksuniversiteit Groningen is in de Academic Ranking of World Universities (ook vaak Shanghai-ranking genoemd) opnieuw gestegen, naar plaats 75. Vorig jaar maakte de RUG ook al een flinke sprong, van 92 naar de 82e positie. Dit is het derde achtereenvolgende jaar waarin de RUG een sprong maakt in de ARWU, die algemeen wordt beschouwd als de meest betrouwbare kwaliteitsmeter van universiteiten wereldwijd.
De ARWU-ranking is een mondiale top-500 die jaarlijks in augustus wordt gepubliceerd wordt door de Shanghai Jiao Tong University. Omdat de ranking is gebaseerd op een heldere methodologie en objectieve gegevens wordt hij in de academische wereld gezien als de meest geloofwaardige. “Dat we onze positie in de top-100 opnieuw flink hebben verbeterd, geeft aan dat we op de goede weg zijn om onze status als wereldtopper onder de internationale researchuniversiteiten te versterken,” aldus prof. Sibrand Poppema, voorzitter College van Bestuur.
Naast Groningen staan ook de universiteiten van Utrecht (van 57 naar 56), Leiden (van 77 naar 82) en de Vrije Universiteit (van 100 naar 98) in de top-100. De lijst wordt, evenals voorgaande jaren, aangevoerd door Harvard University.
Meer informatie
Laatst gewijzigd: | 04 juni 2021 09:18 |
Meer nieuws
-
28 oktober 2024
CogniGron: Een revolutie in toekomstbestendig computergebruik
In dit eerste artikel van de tweedelige CogniGron-serie vertellen Beatriz Noheda, Niels Taatgen en Erika Covi over het menselijk brein als bron van inspiratie bij het ontwikkelen van nog slimmere apparaten.
-
24 oktober 2024
Zeven wetenschappers van RUG en UMCG ontvangen Vidi-beurs
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft een Vidi- financiering van maximaal €800.000 toegekend aan Laura Baams, M.J. Bonder, Ranko Gacesa, Kristina Haslinger, Julian Koellermeier, Cyril Moers, Adrià Rofes en Judith E...
-
21 oktober 2024
Simpel leven maken
Hoe kunnen levenloze moleculen samen een levende cel vormen? Bert Poolman hoogleraar Biochemie aan de RUG, werkt al zo’n twintig jaar aan dit probleem.