Skip to ContentSkip to Navigation
University museumPart of University of Groningen

University museum

University MuseumExhibitions

Ruimteschip Aarde

ruimteschip aarde

6 juni 2019 t/m 24 november 2019 | Lustrumtentoonstelling door Eva Rovers

Ruimteschip Aarde

De tentoonstelling Ruimteschip Aarde, ingericht door gastconservator Eva Rovers ter gelegenheid van het 405-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen, laat je naar de aarde kijken door de ogen van een astronaut.

Eva Rovers: 'Het is een reis van de macrokosmos naar de microkosmos, die je laat beseffen dat alles en iedereen op aarde met elkaar samenhangt. Bij iedere tussenstop vertelt een historisch voorwerp uit de collectie van de universiteit een hedendaags verhaal over de rijkheid en kwetsbaarheid van de aarde.'

De vormgeving van de tentoonstelling is in handen van vijf jonge Groningse kunstenaars die van deze tussenstops spectaculaire wonderkabinetten hebben gemaakt.

De rebelse held

Bij de tentoonstelling is het boek De rebelse held (Uitgeverij Prometheus) verschenen, een bundeling prikkelende verhalen over de bedenker van het concept Ruimteschip Aarde: de bijna vergeten uitvinder, architect, auto-ontwerper, filosoof en futuroloog Richard Buckminster Fuller. Meer dan een halve eeuw geleden bedacht hij zwevende auto’s, zelfvoorzienende huizen, een nieuw democratisch systeem en andere oplossingen voor de problemen van nu.

Meer informatie over de tentoonstelling:

Laatst gewijzigd:30 oktober 2019 10:43
printView this page in: English