Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenPubliekseducatieUniversiteitsmuseumBezoekersinformatie

Xylotheek collectie Universiteitsmuseum naar tentoonstelling Museum der Dinge (Berlijn)

08 september 2016

Op 16 september opent in het Museum der Dinge in Berlijn de tentoonstelling Object Lessons. Material begreifen in 8 lektionen, samengesteld door prof.dr. Ann-Sophie Lehmann (Rijksuniversiteit Groningen) en Imke Volkers (Werkbundarchiv – Museum der Dinge). Op de tentoonstelling zal onder andere een xylotheek (ca. 1810), ook wel houtbibliotheek genoemd, uit de collectie van het Universiteitsmuseum Groningen te zien zijn.

De tentoonstelling Object Lessons. Material begreifen in 8 lektionen gaat over de kennis van materialen, hun oorsprong en bewerking en hoe deze tegenwoordig waardevoller is dan ooit tevoren. Veel van die kennis is tegelijkertijd vaak gespecialiseerd, verborgen en het domein van experts. Hoe kan iedereen toch toegang krijgen tot die kennis? In de tentoonstelling wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van het leren over, met en door materialen in 8 hoofdstukken: in de wetenschap, op school, in de handel, in huis, in romans en films, in het archief en op het internet.

Meer informatie over de tentoonstelling

xylotheek
De xylotheek bestaat uit meerdere delen, waarvan elk deel de vorm heeft van een boek en gewijd is aan een bepaalde boomsoort. In het opengeslagen "boek" zijn onderdelen van de boomsoort bevestigd.
museum der dinge
Laatst gewijzigd:08 september 2016 23:25
printView this page in: English

Meer nieuws