Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenPubliekseducatieUniversiteitsmuseumBezoekersinformatie

Rondleidingen

Voor scholen

Speciaal voor scholen heeft het museum een breed aanbod onderwijsprogramma's.

Voor groepen

Het Universiteitsmuseum verzorgt een aantal rondleidingen voor groepen. Rondleidingen worden op verzoek ook in het Engels aangeboden.

  • Kosten: € 30,- per groep (max. 15 personen). N.B.: de rondleiding 'Rondje RUG' is € 50,- per groep (max. 20 personen)
  • Duur: 45 minuten
  • Een combinatie van verschillende programma's is mogelijk.
Rondleiding

Rondje RUG in de binnenstad

Maak kennis met de geschiedenis van de RUG en breng een bezoek aan een aantal RUG-gebouwen vol met kunst, cultuur en wetenschappelijk erfgoed. De Rijksuniversiteit Groningen bestaat 400 jaar en is steeds bepalend geweest voor de ontwikkeling van de binnenstad. Het Universiteitsmuseum heeft voor groepen een speciale rondleiding uitgestippeld met een bezoek aan het Universiteitsmuseum, het Academiegebouw en enkele andere gebouwen.

Rondleiding vaste collectie: instrumentenzaal

De bovenzaal van het museum is ingericht als klassieke museumzaal met grote vitrinekasten waarin allerlei voorwerpen uit de 400-jarige geschiedenis van de universiteit zijn tentoongesteld, van volkenkundige objecten tot wetenschappelijke instrumenten. In de rondleiding wordt aandacht besteed aan een aantal topstukken in de collectie die betrekking hebben op belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen op het gebied van psychologie, natuurkunde en archeologie.

Rondleiding vaste collectie: anatomisch theater

Tot 2003 was de anatomisch-pathologische collectie van de universiteit te zien in het Anatomisch Museum. Nadien is de collectie ondergebracht bij het Universiteitsmuseum waar een klein anatomisch theater is ingericht. Aan de hand van een aantal bijzondere anatomische preparaten en modellen maakt u kennis met conserveringstechnieken, ziekteleer en het vroegere gebruik van deze collecties in het medisch onderwijs.

Laatst gewijzigd:27 november 2017 09:22
printOok beschikbaar in het: English