Skip to ContentSkip to Navigation

Centrale Medische Bibliotheek

UMCG
Centrale Medische BibliotheekZoekenLenen en aanvragen

Boeken lenen

Lenerspas medewerkers

Om te kunnen lenen moeten medewerkers hun UMCG-pas eerst activeren als lenerspas.

Hoe doet u dat?

  1. log in in onze catalogus SmartCat (rechtsboven via Inloggen).
  2. geef vervolgens uw barcode door (dat is het nummer op de achterkant van uw UMCG-pas) via: e-mail cmb@umcg.nl, telefoon (050) 361 6200, chat chat met de CMB of kom even bij ons langs natuurlijk.

Zodra uw UMCG-pas is geactiveerd, kunt u boeken aanvragen en lenen bij alle bibliotheken van de RUG en andere bibliotheken in Nederland en het buitenland.

Lenerspas studenten

Studenten kunnen boeken lenen met hun collegekaart. Die hoeft niet eerst geactiveerd te worden. Als wij een artikel of boek niet in collectie hebben, kunnen studenten het aanvragen bij andere bibliotheken in Nederland. Dat gaat heel eenvoudig en is gratis.


Hoe en waar vindt u boeken?
U kunt boeken opzoeken en aanvragen via de catalogus SmartCat. Aangevraagde boeken worden voor u achteruit gelegd. Ook kunt u natuurlijk zelf boeken uit de kast halen en lenen. Boeken vindt u op de derde verdieping van de CMB. Steeds meer boeken, zijn elektronisch beschikbaar (zie dit overzicht van e-books). E-books vindt u ook in SmartCat.

En mochten wij een publicatie niet in onze collectie hebben, dan kunt u het heel gemakkelijk aanvragen bij andere bibliotheken. Hoe kunt u een artikel of boek aanvragen?

Verlengen is niet meer nodig
Zolang geen andere lener een boek nodig heeft, verlengen we de uitlening volledig automatisch: medewerkers tot een maximum van 24 keer 4 weken, studenten en overige leners tot een maximum van 12 keer 4 weken. Als een andere lener een boek reserveert dan moet het boek aan het eind van de leenperiode worden teruggebracht. U krijgt in zo'n geval een berichtje via de mail.

Verplichte studieboeken voor studenten
Studenten kunnen verplichte studieboeken lenen bij de balie (voor gebruik in de CMB) tegen inlevering van hun studentenkaart.

Meer informatie over lenen


Aanvragen literatuur

Medewerkers en studenten kunnen boeken of artikelen aanvragen bij een andere bibliotheek. Hoe?

Laatst gewijzigd:07 februari 2019 12:16
printView this page in: English