Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university

Zij-instroom Geneeskunde

University Medical Center Groningen

Pre-Master Geneeskunde in Groningen 2017

Pre-master geneeskunde (zij-instroom) = verkort geneeskunde studeren in Goningen. Ben jij iemand die graag geneeskunde had willen studeren, maar voor wie het er niet van gekomen is? Ben je uitgeloot, decentraal niet geselecteerd? Heb je eerst iets anders gedaan en wil je een carrière-switch maken. Voel jij je een dokter in de dop? Ben je geïnteresseerd in een verkort vierjarig studietraject? Dan is de pre-master Geneeskunde voor jou een must. Het UMCG start in september 2017 voor de zestiende maal met een zij-instroomjaar geneeskunde voor een selecte groep studenten. Deze studenten volgen een pre-master programma van een jaar en beginnen dan aan de masteropleiding (laatste drie jaar) van de studie geneeskunde. Totale studieduur: vier jaar. Kijk voor meer informatie over de PMG op de overige pagina's van deze site.

No nonsense

Het Groningse zij-instroom programma is een no-nonsense programma. Ons toelatingsexamen is qua leerstof misschien niet het zwaarste; we vragen je niet om duizenden pagina's stof te bestuderen. Dat is op dat moment ook niet nodg. We zoeken studenten die kunnen studeren, hard willen werken én verder willen kijken dan hun neus lang is, die sociaal zijn en samen willen werken. Het pre-master jaar halen is niet eenvoudig, maar het programma is studeerbaar, geen survival of the fittest. We hebben vertrouwen in onze prer master studenten, weten dat ze er alles aan doen om van hun brugjaar een succes te maken, weten dat het in 99% van de gevallen goed komt. Na het brugjaar gaan onze zij-instromers verder als masterstudent geneeskunde, en blijven hun inzet en prestaties 100%. We zijn kortom trots op ze.

Wanneer solliciteren?

Dit is mogelijk van 1 december 2016 tot en met 15 januari 2017. Kijk voor algemene informatie bij 'Hoe solliciteren'.

Datum toelatingsexamen

De datum van het toelatingsexamen in 2017 is in februari. Er zijn drie toetsen.

Deficiënt?

Voor alle duidelijkheid: natuur- en scheikunde op VWO-niveau zijn verplicht.

Wie op 1 september 2017 nog deficiënt is, mag niet beginnen aan de pre-master geneeskunde. Je mag wel met deficiënties meedoen aan het toelatingsexamen, zolang je duidelijk kunt maken dat die deficiënties uiterlijk op 1 september 2017 zijn weggewerkt.

Last modified:July 13, 2016 12:50