Skip to ContentSkip to Navigation
founded in 1614  -  top 100 university

Verkeers- en Omgevingspsychologie

Verkeers- en Omgevingspsychologie

Omgevings- en Verkeerspsychologisch onderzoek wordt aan de Rijksuniversiteit uitgevoerd sinds 1977 toen John Michon het Verkeerskundig Studiecentrum als interdisciplinair instituut stichtte. Tegenwoordig maakt de Omgevings- en Verkeerspsychologiegroep onderdeel uit van Psychologie. Leden van de groep hebben een achtergrond in sociale en experimentele psychologie, sociologie en biologie. Expertise is breed voorhanden op het gebied van verkeersveiligheid, gedragsbeïnvloeding, en evaluatie van gedrag als gevolg van technologische vernieuwingen.

Op 7 April 2017 vindt de NVN voorjaarsconferentie in Gronngen plaats met als thema: "Autorijden door mensen met cognitieve beperkingen". Zie de congrespagina.

Met ingang van het studiejaar 2016-2017 zijn wij begonnen met de (engelstalige) Master Traffic Psychology and Sustained Mobility die zich richt op mobiliteitsbehoud en verkeerspsychologie. Bekijk de video over deze nieuwe master met Nederlandse ondertiteling hier https://youtu.be/3FjfrYUQVx8 of het origineel hieronder

Laatst gewijzigd:13 december 2016 19:46