Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsActueelNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen naar De Beurs

02 november 2017

Het Beursgebouw in Leeuwarden is officieel eigendom van de RUG. De overeenkomst werd op donderdag 2 november ondertekend door wethouder Friso Douwstra van de gemeente Leeuwarden en vicevoorzitter van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) Jan de Jeu. Hiermee is de weg vrij voor de RUG om haar onderwijsambitie met Campus Fryslân in het centrum van Leeuwarden te realiseren.

wethouder Friso Douwstra en vicevoorzitter CvB Jan de Jeu
wethouder Friso Douwstra en vicevoorzitter CvB Jan de Jeu

Van Beursgebouw naar faculteitsgebouw
Het gebouw dat in 1880 als Beursgebouw is ontworpen door de beroemde stadsarchitect Thomas Romein, is de afgelopen decennia gebruikt als centrale bibliotheek. Binnenkort wordt het omgebouwd tot faculteitsgebouw voor Campus Fryslân, de 11e faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Gemeente Leeuwarden verkoopt het gebouw aan de RUG. De plannen over de inrichting en uitstraling van het gebouw zijn inmiddels bekend. Op termijn gaat het gebouw onderwijs- en onderzoeksruimte bieden aan een faculteit met zo’n 1.000 studenten, zowel bachelor- en master als PhD-kandidaten (promovendi).

Beursgebouw (Fotograaf: Peter van der Rol)
Beursgebouw (Fotograaf: Peter van der Rol)
Laatst gewijzigd:03 november 2017 11:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 10 november 2017

  Verbouwing Beursgebouw voor Campus Fryslân door Bouwgroep Dijkstra Draisma

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft aan Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Bolsward de opdracht gegund om het nieuwe faculteitsgebouw voor Campus Fryslân te verbouwen. Het voormalig Beursgebouw in Leeuwarden is onlangs aangekocht door de Groningse...

 • 03 november 2017

  Ontwerp faculteitsgebouw RUG Campus Fryslân bekend

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft haar renovatieplannen bekendgemaakt voor het Beursgebouw in Leeuwarden, dat uiteindelijk voor zo’n 1.000 studenten en medewerkers van Campus Fryslân als faculteitsgebouw zal dienen. Uitgangspunt van het ontwerp...