Over onsActueelNieuwsberichten

Nieuwe video's Unifocus: eerste MOOC van start, het nut van linkshandige moleculen, en moreel gedrag consumenten

10 september 2014

De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online. In deze editie:

• Een nieuwe draai aan moleculen. Sander Wezenberg doet onderzoek naar zogeheten moleculaire handigheid. Veel moleculen hebben een ongelijk spiegelbeeld (‘links- en rechtshandig’). De verhouding tussen de links- en rechtshandige moleculen blijkt van invloed op belangrijke biologische functies.
  • Heilige boontjes en sojaboter. Consumenten vinden het belangrijk vinden om zich moreel te gedragen, maar extreem moreel gedrag kan ergernis wekken bij hun omgeving. Jan Willem Bolderdijk onderzoekt wat de relevantie van dit mechanisme is voor de marketing van duurzame voedselbronnen.

In het online videomagazine Unifocus worden tweewekelijks drie onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Bekijk de volledige nieuwste Unifocus.

Laatst gewijzigd:13 mei 2016 13:37
printOok beschikbaar in het: English